avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 523 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... divortul de sotie plecata din tara
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

divortul de sotie plecata din tara

buna ziua ,
as dori un sfat privind modalitatea de divort in cazul in care sotia este plecata din tara ,(sintem casatoriti de 10 ani ,nu ne-am intilnit de peste 2 ani ,nu am vorbit la telefon decit o singura data in anul 2010) ,nu-i cunosc domiciliu (decit tara ),nu avem copii.
Verbal (telefonic)si-a exprimat acordul pt divort ,dar nu am primit acordul scris si nici nu cred ca-l voi primi vreodata .
Ce fel de cerere de divort sa formulez ?
Care ar fi procedura cea mai rapida ,in afara acordului partilor pt.care am inteles ca nu sint indeplinite conditiile si avind in vedere eschivarile ei ( "tragerile de timp" ) ?
Ultima modificare: Marți, 27 Iulie 2010
tase01, utilizator
Cel mai recent răspuns: AVOCAT CARMEN LAZAR , Avocat 19:18, 29 Iulie 2010
O citati la domiciliul din tara, daca nu-l cunoasteti o citati prin publicitate (la usa instantei si in ziar)
Solicitati divortul motivat de faptul ca sotia a parasit domiciliul conjugal, neexistand posibilitatea continuarii casatoriei.
Va pot ajuta in redactarea cererii.
Ce nu inteleg eu este ca nu v-ati mai vazut cu sotia de peste doi ani dar sunteti casatoriti de peste un an. Poate invers?
sintem casatoriti de 10 ani .
Puteti opta pentru o varianta rapida de desfacere a casatoriei, cea din culpa comuna, fara motivarea hotararii judecatoresti.
Prezenta paratului la procesul de divort nu este una obligatorie.
A reclamantului, insa , este.Reprezentarea ( , in etapa fondului procesului de divort , de catre un avocat sau de catre un mandatar, care poate fi si o ruda , pana la gradul al patrulea , inclusiv, absolvent al facultatii de drept , )acestuia opereaza numai daca este incapabil, intr-o stare de sanatate precara, care nu-i permite sa participe la proces, este privat de libertate , sau are domiciliul sau resedinta in strainatate.

Daca sotia a parasit intempestiv domiciliul conjugal si nu aveti avut posibilitatea sa aflati date privind noua locuinta, cu cel putin 15 zile inainte de termenul de judecata, citati-o prin publicitate, intr-un ziar de larga circulatie.

Succes.;)
Daca sotia a parasit intempestiv domiciliul conjugal si nu aveti avut posibilitatea sa aflati date privind noua locuinta, cu cel putin 15 zile inainte de termenul de judecata, citati-o prin publicitate, intr-un ziar de larga circulatie.


Cel care dispune citarea paratului prin publicitate este doar presedintele instantei.
Acest lucru este posibil numai in masura in care reclamantul face dovada faptului ca a intreprins demersuri si a facut tot ceea ce i-a stat in putinta pentru a afla adresa paratului - demersuri ramase fara rezultate concrete.
Asadar nu puteti va puteti cita sotia prin publicitate din proprie initiativa. :O

Alte discuții în legătură

Pot divorta? dana73_76 dana73_76 buna seara eu numai stiu nimic de sotul meu de aproape 5 ani pot divorta si prin ce metode ? nu stiu unde locuieste sau daca mai e in tara va multumesc (vezi toată discuția)
Divort cu copil minor / lipsa una din parti pisica13 pisica13 Buna seara, In urma cu 10 luni am parasit domiciliul conjugal din varii motive. Acum cand vreau sa divortez, constat cu stupoare ca nevasta a vandut ... (vezi toată discuția)
Divort..sotie plecata de aproape 2 ani din tara niculinu niculinu Buna ziua, Sotia mea a plecat acum 1 an si jumatate din tara, de atunci suntem despartiti, vreau sa ma duc la judecatorie sa depun dosarul de divort. Ea in ... (vezi toată discuția)