avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1926 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... divortul de sotie plecata din tara
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

divortul de sotie plecata din tara

buna ziua ,
as dori un sfat privind modalitatea de divort in cazul in care sotia este plecata din tara ,(sintem casatoriti de 10 ani ,nu ne-am intilnit de peste 2 ani ,nu am vorbit la telefon decit o singura data in anul 2010) ,nu-i cunosc domiciliu (decit tara ),nu avem copii.
Verbal (telefonic)si-a exprimat acordul pt divort ,dar nu am primit acordul scris si nici nu cred ca-l voi primi vreodata .
Ce fel de cerere de divort sa formulez ?
Care ar fi procedura cea mai rapida ,in afara acordului partilor pt.care am inteles ca nu sint indeplinite conditiile si avind in vedere eschivarile ei ( "tragerile de timp" ) ?
Ultima modificare: Marți, 27 Iulie 2010
tase01, utilizator
Cel mai recent răspuns: AVOCAT CARMEN LAZAR , Avocat 19:18, 29 Iulie 2010
Art. 95. - Cand reclamantul invedereaza ca, desi a facut tot ce i-a stat in putinta, nu a izbutit sa afle domiciliul paratului, presedintele instantei va dispune citarea acestuia prin publicitate. Citarea prin publicitate se face afisandu-se citatia la usa instantei.
Citatia se publica si in Monitorul Oficial al Romaniei sau intr-un ziar mai raspandit, in cazurile in care presedintele judecatoriei sau completul de judecata apreciaza ca o asemenea masura este necesara.

Acesta este articolul de care amintiti .Nu vad de ce nu ar putea paratul sa fie cititat prin publicitate, de vreme ce norma e una dispozitiva .
Ultima modificare: Miercuri, 28 Iulie 2010
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat
Am intervenit numai pentru faptul ca, in opinia mea, "citati-o prin publicitate" ar fi trebuit inlocuit cu "solicitati instantei citarea prin publicitate si aduceti dovezi in sensul ca ati facut tot ceea ce a depins de dvs sa aflati domiciliul actual al paratei"

In ipoteza in care userul nu are cunostinte minime juridice (plauzibila dealtfel datorita solicitarii de ajutor judiciar postate de domnia sa pe acest forum) apreciez ca trimiterea la procedura citarii prin publicitate va fi greu de inteles si de realizat.
Se formuleaza o cere de divort din culpa comuna sau exclusiva cu precizarea ca necunoscand domiciliul sotiei solicitati ca citarea acesteia sa se faca prin mica publicitate. Trebuie sa precizati daca stiti unde se afla plecata sotia, lucru care trebuie confirmat de martori.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pot divorta? dana73_76 dana73_76 buna seara eu numai stiu nimic de sotul meu de aproape 5 ani pot divorta si prin ce metode ? nu stiu unde locuieste sau daca mai e in tara va multumesc (vezi toată discuția)
Divort cu copil minor / lipsa una din parti pisica13 pisica13 Buna seara, In urma cu 10 luni am parasit domiciliul conjugal din varii motive. Acum cand vreau sa divortez, constat cu stupoare ca nevasta a vandut ... (vezi toată discuția)
Divort..sotie plecata de aproape 2 ani din tara niculinu niculinu Buna ziua, Sotia mea a plecat acum 1 an si jumatate din tara, de atunci suntem despartiti, vreau sa ma duc la judecatorie sa depun dosarul de divort. Ea in ... (vezi toată discuția)