avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 425 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... ce trebuie sa fac?
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

ce trebuie sa fac?

Buna seara. Ma adresez dumneavoastra cu speranta ca ma veti indruma. IN 2008 am facut un credit in banca cu ipoteca pt 30 de ani, pe numele meu, pt a cumpara un apartament. In 2010 am divortat din vina ambelor parti, deoarece relatia cu sotul meu s-a deteriorat progresiv, fiind plecat din tara inca din 2006. Avand in vedere ca eu am platit in tot acest timp ratele..si simtindu-se vinovat probabil, fostul meu sot a hotarat ca nu are nevoie de nimic, mai ales ca nu se va mai intoarce in tara.As vrea sa stiu ce act ar trebui sa imi faca ca sa legalizam aceasta situatie, mai ales ca nu dorim un partaj.Un act de donatie ar fi suficient? Ce ar tb specificat in acesta ca sa nu poata fi atacat? (el s-a recasatorit dupa 1 luna de la pronuntarea divortului si eu nu mai am incredere in nimic ).MUltumesc anticipat
In cazul in care va avea copii din casatoria actuala donatia este atacabila.
Cel mai bine ar fi sa faceti partajul, sa incheiati o tranzactie prin care sa recunoasca o contributie majorata a dumneavoastra la dobandirea apartamentului, cu atat mai mult cu cat urmeaza sa achitati pentru acesta rate o perioada destul de mare de timp, sau sa declare ca nu a contribuit cu nimic la dobandirea apartamentului si in atare conditii acest apartament sa va revina dumneavoastra.
buna seara ,
partaj bunuri comune cu tranzactie ,luati legatura cu un avocat pentru redactare actiune si tranzactie ,
av daniela
Intre soti nu e permiosa donatia asa ca partajul este singura cale. Solicitati in acvtiune cota majorata , sa vi se recunoasca dreptul dvs. Veti dovedi cu acte si martori,.Lipsa paratului va va ajuta .Angajati avocat.
Numai si numai daca va intelegeti cu sotul asupra bunurilor pe care aveti sa le impartiti, puteti face partajul si la mediator, actiunea find astfel scutita de taxa de 3% asupra bunurilor partajabile. Acordul de mediere redactat de un mediator in care se precizeaza modalitatea de impartire a bunurilor il depuneti in instanta si obtineti imediat o hotarare in sensul celor stabilite in acest acordul. Foarte multa lume a inceput sa foloseasca partajul prin mediator pentru ca este mai putin costisitor, nu aveti nevoie de martori, e confidential, e rapid. Exista un Tablou al mediatorilor pe www.cmediere.ro de unde va puteti alegi orice mediator.
Stimata doamna,

Posibilitatile sunt multiple. Va recomand si eu sa nu mergeti pe varianta donatiei. Pentru a gasi o solutie care sa fie potrivita situatiei dumneavoastra si pentru evitarea costurilor pe care le implica partajul, va sugerez sa apelati si la un mediator, in vederea informarii (conform legii, informarea privind medierea este gratuita).
Astfel, puteti alege in cunostinta de cauza.

In caz de stingere a litigiului prin mediere, partea interesata poate cere restituirea taxei de timbru (de 3%). In anumite situatii, se poate chiar evita achitarea acestei taxe.

Va dorim succes!

Alte discuții în legătură

Partaj fara avocati Ivan Delia Ivan Delia As dori sa stiu daca in urma procesului de divort putem face un partaj fara avocati. Mentionez ca am achizitionat un apartament cu credit bancar pe care am dat ... (vezi toată discuția)
Taxa timbru partaj doru anghel doru anghel Cum poate cineva sa obtina partajul unui apartament daca nu are bani pt taxa de timbru? Sau hai sa zicem ca ma imprumut, dar sunt sigur ca nu mi se respinge ... (vezi toată discuția)
Partaj prin mediator radorim radorim cind partile se inteleg, cum se desfasoara(procedeaza) partajul prin mediator?! (acte, costuri, etc.) multumesc (vezi toată discuția)