avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 984 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Partaj fara avocati
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Partaj fara avocati

As dori sa stiu daca in urma procesului de divort putem face un partaj fara avocati. Mentionez ca am achizitionat un apartament cu credit bancar pe care am dat 62 mii euro. Intrucat sunt profesoara, si salariul este f mic, banca nu mi-a permis preluarea creditului fara proces de partaj. Fostul sot cedeaza ce s-a platit pana in prezent fara pretentii. Care ar fi suma necesara definitivarii procesului de partaj???
Cel mai recent răspuns: ContSters202274 , utilizator 22:27, 29 Aprilie 2011
Puteti face partajul prin procedura medierii in conf. cu Legea 192/2006, apeland la un mediator autorizat din Tabloul mediatorilor.
Partile se prezinta impreuna la un mediator unde se va incheia un acord de mediere.
In situatia in care doriti sa apelati la aceasta procedura, va puteti folosi de INFORMAREA GRATUITA care se face cu privire la mediere, ca mai apoi sa decideti in cunostiinta de cauza.
Ultima modificare: Vineri, 29 Aprilie 2011
ContSters202274, utilizator
si daca faceti partaj, sotul va cedeaza partea lui, banca va aproba sa preluati ratele?
In urma partajului, da. Numai ca ma interesa cat ar costa partajul si daca se poate face fara avocati. (Creditul la banca este de 62 mii euro). Nu stiu exact care sunt taxele la partaj.
va interesati la mai multi notari de pret, pt un partaj incheiat la notar.
in instanta, taxa de timbru e 3 % din bunurile ce se impart. daca incheiati un acord de mediere, puteti face cerere de restituire a taxei de timbru. deci, intrebati si un mediator cat va costa acel acord.
Asa cum vi s-a comunicat mai sus, mergeti personal la 1-2 notari sa vedeti de taxe(diferentele sunt oricum mici intre ei), si apoi sunati 2-3 mediatori autorizati din Tabloul mediatorilor si intrebati de onorariu si de informarea gratuita in conformitate cu prevederile legii. E un calcul matematic simplu, vedeti asa care varianta este mai ieftina!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bunuri impartite amiabil bitza03 bitza03 sunt divortata si m-am inteles cu fostul sot sa impartim bunurile in mod amiabil...eu ii voi da cota parte din apartament....in care vor intra si bunurile din ... (vezi toată discuția)
Mediator ContSters209919 ContSters209919 Apeland la un mediator in caz de divort, se va ajunge si la judecatorie ? Se obtinand o hotarare judecatoreasca definitiva? (vezi toată discuția)
Divort IRINA38 IRINA38 Buna ziua, sant casatorita de 17 ani , detinem un apartament, o masina , un credit prima casa prin care am achizitionat o garsoniera, un credit nevoi ... (vezi toată discuția)