avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 531 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Medierea - domeniu de aplicare şi ... mediator
Discuție deschisă în Medierea - domeniu de aplicare şi aspecte juridice

mediator

Apeland la un mediator in caz de divort, se va ajunge si la judecatorie ? Se obtinand o hotarare judecatoreasca definitiva?
Da, apeland la mediator se va ajunge si la judecatorie si veti obtine pe baza intelegerilor pe care d-voastra le veti stabili intre parti in acordul de mediere o hotarare. Deasemeni, tot prin intermediul medierii se pot partaja si bunurile comune daca ele exista cu avantajul creat de legea 192/2006 de a nu mai plati taxa de 3%asupra bunurilor partajabile.
Pentru procedura medierii puteti apela la orice mediator autorizat din Tabloul mediatorilor care este obligat in cond. legii sa va faca informarea gratuita.
Ultima modificare: Duminică, 5 Iunie 2011
ContSters202274, utilizator
Daca este vorba despre un divort simplu, fara partaj si incredintare minor(i), cuplul isi poate desface casatoria in fata ofiterului starii civile.

In schimb, daca pe langa desfacerea casatoriei trebuie sa-si partajeze bunurile comune si sa ia decizii in ceea ce priveste copilul sau copii minori, se pot intelege pe cale amiabila intr-un proces de mediere. In momentul in care apeleaza la un mediator, acesta le poate furniza toate datele necesare luarii unei decizii in favoarea lor.Totodata ei sunt informati ca isi vor recupera taxa judiciara care reprezinta 3% din valoarea bunurilor comune partajate.

Pe baza Acordului de Mediere, instanta se va pronunta prin hotarare judecatoreasca conform solutiilor partilor.

Si daca este vorba de un divort simplu, fara partaj si fara incredintare de minori nu se poate apela pentru divort la mediator?
ba se poate..:)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort cu monori andrei_66 andrei_66 Buna ziua, Avand in vedere ca incepand cu luna decembrie 2010, desfacerea casatoriei se poate face si la notar sau starea civila, va rog frumos sa imi ... (vezi toată discuția)
Partaj ion01 ion01 Se poate face impartirea bunurilor intre soti si in timpul casatoriei sau numai in urma divortului? Cat se percepe taxa? (vezi toată discuția)
Partaj ContSters205062 ContSters205062 va rog sa ma lamuriti intr-o plema de bunuri comune. am terminat divortul si urmeaza partajul de comun acord dar se pare ca nu este asa.ce avem de impartit ... (vezi toată discuția)