Da, apeland la mediator se va ajunge si la judecatorie si veti obtine pe baza intelegerilor pe care d-voastra le veti stabili intre parti in acordul de mediere o hotarare. Deasemeni, tot prin intermediul medierii se pot partaja si bunurile comune daca ele exista cu avantajul creat de legea 192/2006 de a nu mai plati taxa de 3%asupra bunurilor partajabile.
Pentru procedura medierii puteti apela la orice mediator autorizat din Tabloul mediatorilor care este obligat in cond. legii sa va faca informarea gratuita.
Daca este vorba despre un divort simplu, fara partaj si incredintare minor(i), cuplul isi poate desface casatoria in fata ofiterului starii civile.
In schimb, daca pe langa desfacerea casatoriei trebuie sa-si partajeze bunurile comune si sa ia decizii in ceea ce priveste copilul sau copii minori, se pot intelege pe cale amiabila intr-un proces de mediere. In momentul in care apeleaza la un mediator, acesta le poate furniza toate datele necesare luarii unei decizii in favoarea lor.Totodata ei sunt informati ca isi vor recupera taxa judiciara care reprezinta 3% din valoarea bunurilor comune partajate.
Pe baza Acordului de Mediere, instanta se va pronunta prin hotarare judecatoreasca conform solutiilor partilor.
Divort cu monori
andrei_66
Buna ziua,
Avand in vedere ca incepand cu luna decembrie 2010, desfacerea casatoriei se poate face si la notar sau starea civila, va rog frumos sa imi ... (vezi toată discuția)
Partaj
ion01
Se poate face impartirea bunurilor intre soti si in timpul casatoriei sau numai in urma divortului? Cat se percepe taxa? (vezi toată discuția)
Partaj fara avocati
Ivan Delia
As dori sa stiu daca in urma procesului de divort putem face un partaj fara avocati. Mentionez ca am achizitionat un apartament cu credit bancar pe care am dat ... (vezi toată discuția)