avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 859 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... partaj
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

partaj

va rog sa ma lamuriti intr-o plema de bunuri comune.
am terminat divortul si urmeaza partajul de comun acord dar se pare ca nu este asa.ce avem de impartit este o casa si un autoturism,o parte a plecat din locuitnta cu masina dar are dreptul si vine oricand doreste. eu am acceptat asta dar acum am nevoie sa folosesc autoturismul dar nu am acces,mi se interzice categoric aceasta. ce este de facut?cum ma pot folosi si eu de masina,va rog sa ma indrumati legal care este procedura.multumesc

Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:52, 1 Mai 2011
Paca cand veti face partajul "oficial" si fiecare va avea ceva in mod legal, evident ca bunurile sunt tot comune si fiecare se poate folosi de ele, in ciuda faptului ca verbal v-ati inteles intr-un anumit fel.
Puteti sa va folositi si de procedura medierii pentru a face partajul mai ales ca beneficiati de o anumita prevedere a legii 192/2006 care avantajeaza partile, respectiv:
ART. 63
(1) În cazul în care conflictul a fost solutionat pe calea medierii, instanta va pronunta, la cererea partilor, o hotarâre, potrivit dispozitiilor art. 271 din Codul de procedura civila.
(2) Odata cu pronuntarea hotarârii, instanta va dispune, la cererea partii interesate, restituirea taxei judiciare de timbru platite pentru învestirea acesteia.
La latitudinea instantei aceasta taxa de 3% din valoarea bunurilor partajabile uneori nici nu se mai plateste, alteori se plateste si se face cerere de restituire.
Puteti apela gratuit pentru o sedinta de informare, indiferent ca alegeti sau nu procedura medierii pentru a va solutiona partajul apeland la un mediator autorizat in cond. legii 192/2006 din Tabloul mediatorilor.
Mesaje reeditate
@ augustin64
Data post: Duminica, 1 Mai 2011, 14:32
Forum Dreptul familiei sau probleme juridice de familie
Subiect lamurire


mult ptr raspuns dar eu cum pot intra in posesia masinii daca el nu imi permite acest lucru ce pot face?
pe scurt dupa divort ne folosim de bunurile comune dar cealalta parte nu mi permite sa ma folosesc de masina dar el beneficiaza de locuinta conuna cum si cand doreste .cum pot proceda?

@ Cristea Marina
Data post: Duminica, 1 Mai 2011, 14:56

Faceti mai repede partajul si vedeti fiecare cu ce ramane... Altfel, sunteti amandoi la fel de "proprietari". E ca atunci cand ati fi casatoriti si nu va da sotul/sotia masina. Ce faceti va duceti la politie sa-l reclamati?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bunuri comune ContSters205062 ContSters205062 va rog sa ma lamuriti intr-o plema de bunuri comune. am terminat divortul si urmeaza partajul de comun acord dar se pare ca nu este asa.ce avem de impartit ... (vezi toată discuția)
Acord de mediere. recuperare taxe partaj in instanta ionut101 ionut101 va rog cine poate sa imi raspunda, de ce nu pot beneficia de restituirea taxei de timbru pentru solutionarea partajului (3% din valoarea bunurilor ... (vezi toată discuția)
Cerere partaj bia_bitza21 bia_bitza21 buna ziua. acum 3 saptamani am incheiat divortul si vreau sa bag partajul la masina dobandita dupa casatorie. masina este pe numele fostului meu sot.inainte am ... (vezi toată discuția)