avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 955 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... cerere partaj
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

cerere partaj

buna ziua. acum 3 saptamani am incheiat divortul si vreau sa bag partajul la masina dobandita dupa casatorie. masina este pe numele fostului meu sot.inainte am avut eu o masina primita de la bunica mea, dar fara nici un act. a fost luata de unchiul meu, iar contractul de vanzare-cumparare a fost intre unchiul meu si fostul meu sot. masina s-a vandut si dupa incheierea casatoriei am luat alta. as dori sa stiu daca am sanse la acest partaj.si daca se poate sa-mi trimiteti un model de actiune pentru partaj. va multumesc. bia_bitza21@yahoo.com
Cel mai recent răspuns: ContSters202274 , utilizator 08:14, 2 Mai 2011
Puteti efectua partajul si prin mediere in conformitate cu legea 192/2006. Mai mult beneficiati si de o facilitate a legii prin care ati putea fi scutita de plata celor 3% asupra bunurilor partajabile, cf. art. ART. 63
(1) În cazul în care conflictul a fost solutionat pe calea medierii, instanta va pronunta, la cererea partilor, o hotarâre, potrivit dispozitiilor art. 271 din Codul de procedura civila.
(2) Odata cu pronuntarea hotarârii, instanta va dispune, la cererea partii interesate, restituirea taxei judiciare de timbru platite pentru învestirea acesteia.
Puteti deasemnea, beneficia de o informare gratuita tot potrivit legii cu privire la procedura medierii facuta de un mediator autorizat din Tabloul mediatorilor ca sa puteti decide in consecinta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partaj ContSters205062 ContSters205062 va rog sa ma lamuriti intr-o plema de bunuri comune. am terminat divortul si urmeaza partajul de comun acord dar se pare ca nu este asa.ce avem de impartit ... (vezi toată discuția)
Divort si partaj smihaelasimona smihaelasimona Buna ziua , va mai deranjez si eu cu o intrebare:partajul se poate face si altundeva decat la tribunal.Eu am al doilea termen pe 1 iunie ,la primul sotul nu ... (vezi toată discuția)
Partaj ContSters205599 ContSters205599 cum se poate face partajul cu acordul partilor. detinem 2 apartamente : unul in bucuresti unde avem si domiciliul si unul in provincie. acestea au fost ... (vezi toată discuția)