avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 598 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... DIVORT SI PARTAJ
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

DIVORT SI PARTAJ

Buna ziua , va mai deranjez si eu cu o intrebare:partajul se poate face si altundeva decat la tribunal.Eu am al doilea termen pe 1 iunie ,la primul sotul nu s-a prezentat si m-a anuntat ca nici la al doilea nu se va prezenta asa ca probabil acum se va pronunta insa pentru partaj nu am cei 3% din valoarea bunurilor cerute.
Cel mai recent răspuns: smihaelasimona , utilizator 14:43, 10 Mai 2011
Da, partajul se poate face si prin intermediul unei noi proceduri in conformitate cu Legea 192/2006, adica prin mediere.
In urma medierii se va incheia un Acord de mediere in care partile de comun acord isi vor imparti bunurile, acord care se poate depune in instanta insotit de cererea pentru partaj, dar veti fi scutit de taxa de timbru in aceasta situatie deoarece , asa cum spune art. ART. 63
(1) În cazul în care conflictul a fost solutionat pe calea medierii, instanta va pronunta, la cererea partilor, o hotarâre, potrivit dispozitiilor art. 271 din Codul de procedura civila.
(2) Odata cu pronuntarea hotarârii, instanta va dispune, la cererea partii interesate, restituirea taxei judiciare de timbru platite pentru învestirea acesteia.
(asta in situatia in care s-a achitat aceasta taxa).
Dar ca sa intelegeti mai bine cum stau lucrurile aveti dreptul la informare gratuita cu privire la aceste proceduri, facuta de un mediator autorizat din Tabloul mediatorilor ca mai apoi sa puneti actiona in cunostiinta de cauza.
In situatia acestui acord nu mai este nevoie de termene, martori etc.
Din cauza faptului ca sotul are mai multe datorii decat mine am convenit sa impartim casa jumatate pe cale amiabila(sper sa se si rezolve)si sa renunt la cele 2 masini pe care le avem impreuna.Fac asta pentru linistea mea si copilului meu cu speranta ca asa se va linisti si ne va lasa in pace.As dori sa va mai intreb daca la al doilera termen paratul nu se va prezenta se va incheia procesul, si daca da care este pensia alimentara pe care o voi primi in cazul in care nu pot face dovada veniturilor sotului(am inteles ca lucreaza la o noua firma fara a avea contract de munca)si de cand o voi primi avand in vedere ca din septembrie 2010 nu mai contribuie deloc la cresterea copilului?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intrebare divort fara partaj landor80 landor80 Salut, Am si eu o rugaminte poate ma poate ajuta cineva cu ceva sfaturi. M-am casatorit de ceva timp si acum am divortat. Nu mai conteaza ... (vezi toată discuția)
Partaj ContSters205599 ContSters205599 cum se poate face partajul cu acordul partilor. detinem 2 apartamente : unul in bucuresti unde avem si domiciliul si unul in provincie. acestea au fost ... (vezi toată discuția)
Divort de comun acord cu trei copii calinaei calinaei Care este procedura cea mai simpla si rapida pentru divort in conditia in care amandoi ne dorim acest lucru. In urma casatoriei au rezultat trei copii, acestia ... (vezi toată discuția)