Am si eu o rugaminte poate ma poate ajuta cineva cu ceva sfaturi.
M-am casatorit de ceva timp si acum am divortat. Nu mai conteaza motivul/motivele, am mers la starea civila a mers totul bine si rapid chiar pot spune impresionat de rapid dar acum am ajuns la partaj.
Partaj care nu vrem sa il facem pentru ca am facut o intelegere, stiu ca se plateste o taxa de 3% din bunurile care se impart si nu imi convine absolut deloc.
Acum vine intrebarea mea am facut un credit de prima casa sa cumparam un apartament, desii salariul meu era suficient pentru credit ea a insistat sa fie trecuta si ea la coplatitor si neavand planuri de divort :) am trecut, acum problema este ca ne-am inteles ca eu sa ii dau niste bani ei si casa imi ramane mie si pentru asta vrem sa mergem la notar sa facem un act prin care ea declara ca nu are nimic de impartit cu mine si ca nu doreste nimic.
Acum ce vreau sa va intreb daca fac acea foaie, valoreaza ceva sau poate fi atacata in instanta, dupa ce isi primeste banii de la mine ma cara prin tribunal sa mai ceara si ceva din casa.
Deasemenea daca foaie este valabila si nu poate fi atacata in instanta, ar fi bine sa trec si suma care ma angajez sa o returnez sau nu? Si daca da se plateste vreo taxa impozit la ea ?
Puteti face partajul si fara sa mai platiti taxa de 3% din valoarea bunurilor, tot prin instanta, cu o hotarare data de instanta, dar pe baza unui acord de mediere incheiat intre d-voastra si sotie, in conformitate cu art. ART. 63
(1) În cazul în care conflictul a fost solutionat pe calea medierii, instanta va pronunta, la cererea partilor, o hotarâre, potrivit dispozitiilor art. 271 din Codul de procedura civila.
(2) Odata cu pronuntarea hotarârii, instanta va dispune, la cererea partii interesate, restituirea taxei judiciare de timbru platite pentru învestirea acesteia.
din legea 192/2006. Acest lucru se face in prezenta unui mediator autorizat pe care-l gasiti in Tabloul mediatorilor, avantajul ar fi fata de procedura clasica ca impartirea bunurilor se face dupa dorinta d-voastra, ca se da imediat hotararea si nu mai stati prin instanta termene, martori, etc. Puteti sa apelati la o informare gratuita ca sa va lamuriti pe deplin asupra acestei noi proceduri pe care este obligat sa o faca orice mediator din acest tablou al mediatorilor.
In acest fel aveti si o hotarare a instantei de judecata si puteti sta linistit in privinta temerilor d-voastra si o rezolvati si cu partea materiala ca nu mai platiti taxa de 3%.
va puteti folosi de acea foaie intr-un eventual proces de partaj. ea nu are valoare, nu este opozabila tertilor, nu reprezinta un partaj in sine.
mergeti la creditorul dvs, obtineti aprobare pt partaj si preluarea ratelor si apoi pt partajul in sine, mergeti ori la notar, ori in instanta.