avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1137 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... partaj
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

partaj

cum se poate face partajul cu acordul partilor.
detinem 2 apartamente : unul in bucuresti unde avem si domiciliul si unul in provincie.
acestea au fost obtinute in timpul casatoriei.
vrem sa vindem pe cel din provincie,iar cel din bucuresti sa revina sotului si sa primesc o suma de bani pe partea ce-mi revine .( pe ap.din bucuresti).
cum se procedeaza cu semnatura pe care o dau pt vanzare si sa am certitudinea ca primesc si restul de bani.
va multumesc
Cel mai recent răspuns: ContSters97658 , utilizator 11:15, 4 Mai 2011
Partajul prin acordul partilor se poate face in instanta, la notar sau la mediator. In ceea ce priveste partajul facut prin intermediul mediatorului in conformitate cu legea 192/2006
ART. 63
(1) În cazul în care conflictul a fost solutionat pe calea medierii, instanta va pronunta, la cererea partilor, o hotarâre, potrivit dispozitiilor art. 271 din Codul de procedura civila.
(2) Odata cu pronuntarea hotarârii, instanta va dispune, la cererea partii interesate, restituirea taxei judiciare de timbru platite pentru învestirea acesteia.
(asta in situatia in care aveati dej aun proces pe rol si ati apucat sa platiti taxa de 3% din valoarea bunurilor partajabile)
Dar puteti apela la o informare gratuita asupra procedurii medierii de la orice mediator autorizat din Tabloul mediatorilor.
buna ziua,
faceti un act de partaj la notar in care se vor insera aceste clauze pe care dvs le doriti.
practic veti avea de partajat doar apartamentul din bucuresti, cel din provincie il veti instraina in calitate de coproprietari.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partaj prin mediere mirelabandac mirelabandac Buna ziua. Am hotarat de comun acord cu fostul meu sot asupra partajului. Procesul de divort este deja incheiat. Putem merge la orice avocat drept mediator? ... (vezi toată discuția)
Iesirea din indiviziune craciun jean craciun jean Tatal meu este decedat. Sunt in viata mama, eu si o sora a mea. Dorim sa rezolvam iesirea din indiviziune. Persoane cunoscute ne-au recomandat sa rezolvam ... (vezi toată discuția)
Divort si partaj smihaelasimona smihaelasimona Buna ziua , va mai deranjez si eu cu o intrebare:partajul se poate face si altundeva decat la tribunal.Eu am al doilea termen pe 1 iunie ,la primul sotul nu ... (vezi toată discuția)