avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 951 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

divort

Buna ziua,
sant casatorita de 17 ani , detinem un apartament, o masina , un credit prima casa prin care am achizitionat o garsoniera, un credit nevoi personale. Locuintele sint de numele la amandoi , masina pe numele sotului, creditele pe numele sotului iar eu sant coimprumutant. Din aceasta casatorie a rezultat o fetita care acum are 15 ani.
Santem amandoi cu divortul , eu pastrez apartamentul , sotul ramane in garsoniera , cu masina si cu cele doua credite. Fetita ramane la mine , nu vreau pensie alimentara , iar eu imi iau numele de fata.
De ce documente avem nevoie ? Putem divorta la notar sau la judecatorie?
Cat costa in ambele cazuri ....divortul? Multumesc!
Cel mai recent răspuns: IRINA38 , utilizator 11:33, 20 Iunie 2012
La notar din cate am inteles va costa 500 lei sau mai mult.
La avocat va costa probabil mai mult de atat.
Depinde ce avocat va gasiti deoarece se poate sa va coste si mai putin daca sunteti prieten de familie cu el, spre exemplu.
Daca v-ati pus de acord cu termenii divortului, puteti divorta si fara avocat in max 5 minute dupa ce "va in primire judecatorul". Si e posibil sa raspundeti tot cu "DA"

La judecatorie costa 39+19 lei tot (divort+partaj). Cautati pe net formulat de cerere de divort, iar pentru partaj faceti o "Tranzactie". In acea tranzactie scrieti ce-cui ramane. Legal nu poti renunta la pensia alimentara pentru ca nu e dreptul parintelui ci dreptul copilului. Ca o primesti sau nu in realitate dupa... e alta treaba.
In instanta, taxa de timbru pt partaj e de 3 % din valoarea bunurilor de impartit, acesta taxa se restituie la cerere doar daca incheiati un acord de mediere. Va puteti informa gratuit despre mediere la un mediator.
Puteti face partajul si la notar, intrebati si acolo cat va costa.
In orice caz, pt preluarea creditelor de catre sot, va adresati intai bancii

(@lucianrosca, taxa de timbru pt partaj nu mai e 19 lei din 2009)
Ultima modificare: Sâmbătă, 31 Martie 2012
gi-jane2, moderator
Buna seara,
se mai plateste si 3% din valoarea bunurilor de impartit? Multumesc!
Nu inteleg intrebarea, la ce va referiti ?

Alte discuții în legătură

Divort si partaj john_valentyn john_valentyn Buna seara, As dori sa divortez de sotia mea de comun acord. Avem impreuna o masina care este pe numele meu, cumparata in timpul casatoriei si un apartament ... (vezi toată discuția)
Partaj fara avocati Ivan Delia Ivan Delia As dori sa stiu daca in urma procesului de divort putem face un partaj fara avocati. Mentionez ca am achizitionat un apartament cu credit bancar pe care am dat ... (vezi toată discuția)
Divort cu minori si partaj luminitalenuta luminitalenuta buna ziua, am si eu o intrebare.am inaintat actiunea de divort iar luna viitoare ar trebui sa avem prima infatisare. am introdus actiune de divort simpla fara ... (vezi toată discuția)