avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1212 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divort si partaj
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divort si partaj

Buna seara,
As dori sa divortez de sotia mea de comun acord. Avem impreuna o masina care este pe numele meu, cumparata in timpul casatoriei si un apartament cumparat prin credit Prima casa, in urma cu un an jumatate. In contractul de credit sotia mea este trecuta ca imprumutat iar eu ca si codebitor imprumutat in solidar si indivizibil cu imprumutatul. Tinand cont ca locuinta nu se poate vinde mai devreme de 5 ani de la data dobandirii as dori sa stiu daca este posibil ca in cazul in care ajung la un acord cu sotia in ceea ce priveste suma pe care o doreste ca despagubire, si ma incadrez ca venituri, sa preiau singur creditul pe numele meu, daca este posibil acest lucru din punct de vedere al contractului semnat cu banca.
De asemenea as dori sa stiu daca sotia are vreun drept asupra autoturismului si daca se poate divorta la primarie sau tinand cont ca sunt bunuri de impartit trebuie neaparat la judecatorie.
Va multumesc anticipat pentru raspuns!
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 07:46, 8 Februarie 2012
Divortati in 3 zile prin procedura medierii. Partajul il faceti de asemene prin procedura medierii la costuri minime. Prin mediere nu se platesc taxe la stat care in cazul dumneavoastra se vor ridica cred la 50 milioane lei vechi. Profitati de aceasta noua legislatie. Cine-i bine informat are doar de castigat. :)
Da, puteti divorta la starea civila si partajul il puteti face fie in instanta, fie la notar. Pentru partajul casei/ preluarea ratelor, aveti nevoie de acordul creditorului.
Masina e si ea, bun comun chiar daca e pe numele dvs.
Cu banii pe care-i platiti ca si taxa la starea civila puteti divorta si face si partajul prin procedura medierii si asta in minim 3 zile. Interesativa cat va costa taxele pentru partaj la notar si va veti convinge de avantajele medierii. La starea civila divortul dureaza minim 30 zile ca asa e procedura. Cine-i bine informat are mult de castigat :). Mergeti la un mediator, informarea este gratuita prin lege la mediator.
Ultima modificare: Vineri, 3 Februarie 2012
Adrian Copil, Consilier juridic
Si unele oficii de stare civila au gratuitate la divort. La sectorul 1 spre exemplu e gratis, platiti doar timbrul de 20 bani
@abecedeadi, aveti dreptate cand ziceti " cine-i bine informat are mult de castigat" si v-as ruga sa explicati cum obtine un mediator divortul in 3 zile ( si hot in 3 luni?) sau cum reuseste sa obtina un termen imediat la judecatorie sau cum evita plata taxei de timbru pt partaj (cat in lege scrie ca ea se recupereaza in cazul incheierii unui acord de mediere). Multumesc

Alte discuții în legătură

Divort la mediator, familie cu copii si credit ipotecar cristeo cristeo Buna ziua, Sunt interesata cum se rezolva urmatoarea problema, familie cu 2 copii se hotaraste sa divorteze, prefera procedura medierii. Exista un apartament ... (vezi toată discuția)
Partaj preventiv flo8200 flo8200 Detin o casa impreuna cu sotia. Casa a fost construita pe un teren primit de mine prin donatie de la parinti. Casa apare ca bun comun, desi a fost construita ... (vezi toată discuția)
Mediator, reprezentare in instanta cerebel33 cerebel33 Buna dimineata, care este legea ref la faptul ca mediatorul care mediaza partile intr-un dosar de partaj nu are dreptul sa reprezinte partea ... (vezi toată discuția)