Buna ziua!
Asa cum s-a aratat deja mai sus, pasii sunt: depunerea cererii la instanta competenta, incheierea acordului de mediere si depunerea acordului la instanta, dupa care se poate cere, de catre cel interesat, restituirea taxei judiciare de timbru (3%), daca aceasta s-a achitat. In plus, este util sa stiti ca, acordul de mediere se poate depune la instanta competenta si inaintea termenului stabilit. In ce priveste
actele
, in principiu, aveti nevoie de toate documentele personale, precum si de documentele care atestă dreptul de proprietate asupra bunurilor pe care le detineti impreuna cu partenerul de viata. Costurile dumneavoastra privind plata mediatorului le veti stabili, prin negociere, cu mediatorul, nu exista un onorariu fix, prestabilit, dar, de regula, obtinerea partajului prin depunerea unui acord de mediere la instanta, este intr-adevar cea mai putin costisitoare, civilizata si rapida cale. Va felicit pentru alegerea facuta!
Pentru mai multe detalii, va sugerez sa luati legatura cu un mediator, informarea si consilierea privind medierea este gratuita. Puteti gasi un mediator pe site-ul www.cmediere.ro.
Va doresc o zi placuta!