avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 813 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... partaj prin mediator
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

partaj prin mediator

cind partile se inteleg, cum se desfasoara(procedeaza) partajul prin mediator?!
(acte, costuri, etc.)
multumesc
Cel mai recent răspuns: radorim , utilizator 09:39, 17 August 2011
Initiati actiunea in instanta, platiti taxa de timbru, mergeti la un mediator unde discutati partajul si incheiati un acord de mediere, platiti onorariul mediatorului, la primul termen dat de instanta depuneti acordul de mediere si solicitiati recuperarea taxei de timbru. Este cea mai ieftina modalitate de realizare a partajului.
Buna ziua!
Asa cum s-a aratat deja mai sus, pasii sunt: depunerea cererii la instanta competenta, incheierea acordului de mediere si depunerea acordului la instanta, dupa care se poate cere, de catre cel interesat, restituirea taxei judiciare de timbru (3%), daca aceasta s-a achitat. In plus, este util sa stiti ca, acordul de mediere se poate depune la instanta competenta si inaintea termenului stabilit. In ce priveste
actele
, in principiu, aveti nevoie de toate documentele personale, precum si de documentele care atestă dreptul de proprietate asupra bunurilor pe care le detineti impreuna cu partenerul de viata. Costurile dumneavoastra privind plata mediatorului le veti stabili, prin negociere, cu mediatorul, nu exista un onorariu fix, prestabilit, dar, de regula, obtinerea partajului prin depunerea unui acord de mediere la instanta, este intr-adevar cea mai putin costisitoare, civilizata si rapida cale. Va felicit pentru alegerea facuta!
Pentru mai multe detalii, va sugerez sa luati legatura cu un mediator, informarea si consilierea privind medierea este gratuita. Puteti gasi un mediator pe site-ul www.cmediere.ro.
Va doresc o zi placuta!
Ultima modificare: Miercuri, 17 August 2011
Calina Sorescu, Mediator
multumesc frumos, dar daca noi ne-am inteles si una din parti renunta la partaj, care ar fi calea cea mai ieftina si rapida!?
multumesc anticipat!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partaj alexandra18 alexandra18 cat dureaza procesul de partaj in cazul in care una dintre parti nu se prezinta? multumesc anticipat. (vezi toată discuția)
Partaj pe cale amiabila okidoki0809 okidoki0809 Am divortat acum 4 ani pe cale amiabila fara sa facem partajul. Acum dorim sa facem partajul , tot pe cale amiabila. Va rog sa-mi spuneti care este cea mai ... (vezi toată discuția)
Divort nucusor nucusor cum se poate divorta ,impartii lucrurile(partaj) rapid si ieftin daca cei doi soti se inteleg si sunt de acord cu divortu si impartitul bunurilor? 9 (vezi toată discuția)