avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 918 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... partaj
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

partaj

cat dureaza procesul de partaj in cazul in care una dintre parti nu se prezinta? multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Calina Sorescu , Mediator 22:38, 14 Iulie 2011
destul de mult din cauza efectuarii expertizei privind bunurile care fac obiectul partajului. minim trei termene.
Multumesc mult!
Buna seara!
Daca va intereseaza un partaj amiabil, eu cred ca cea mai convenabila cale pentru parti este calea medierii. Este rapid, ieftin, va stabiliti sedinta/ele cand aveti timp, aveti posibilitatea sa stabiliti de comun acord cum va impartiti bunurile si in plus aveti parte si de confidentialitate. Mediatorul va sprijinii partile pe tot parcursul negocierilor, ajutand la construirea acordului intre parti. Acordul de mediere incheiat la mediator reflecta dorinta partilor, adica interesele legitime ale acestora. Dupa depunerea acordului de mediere la instanta de judecata competenta, partea intersata poate sa ceara restituirea taxei de timbru judiciar (3%), in situatia in care aceasta a fost achitata. Contactati un mediator, informati-va, aceasta faza este gratuita. Luati o decizie doar dupa ce va informati, puteti sa va solutionati aceasta problema rapid, civilizat si cu costuri minime.
Sa auzim de bine!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partaj prin mediator radorim radorim cind partile se inteleg, cum se desfasoara(procedeaza) partajul prin mediator?! (acte, costuri, etc.) multumesc (vezi toată discuția)
Divort cammelia cammelia doresc sa divortez, am 2 copii, unul major si unul minor, care sunt variantele? notar, mediator sau instanta? (vezi toată discuția)
Cum pot divorta? aly01 aly01 Buna ziua! As dori sfatul dumneavoastra pentru a ma ajuta in luarea unei decizii in rezolvarea problemelor pe care le am. Poate ma va putea ajuta ... (vezi toată discuția)