avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 286 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... ce trebuie sa fac?
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

ce trebuie sa fac?

Buna seara. Ma adresez dumneavoastra cu speranta ca ma veti indruma. IN 2008 am facut un credit in banca cu ipoteca pt 30 de ani, pe numele meu, pt a cumpara un apartament. In 2010 am divortat din vina ambelor parti, deoarece relatia cu sotul meu s-a deteriorat progresiv, fiind plecat din tara inca din 2006. Avand in vedere ca eu am platit in tot acest timp ratele..si simtindu-se vinovat probabil, fostul meu sot a hotarat ca nu are nevoie de nimic, mai ales ca nu se va mai intoarce in tara.As vrea sa stiu ce act ar trebui sa imi faca ca sa legalizam aceasta situatie, mai ales ca nu dorim un partaj.Un act de donatie ar fi suficient? Ce ar tb specificat in acesta ca sa nu poata fi atacat? (el s-a recasatorit dupa 1 luna de la pronuntarea divortului si eu nu mai am incredere in nimic ).MUltumesc anticipat
solutia in cazul dvs e numai partajul.
de donat, nu va poate dona direct cat e vb de o proprietate in devalmasie, apoi donatia se revoca de drept daca i se naste un copil, apoi mai e si banca care poate sa nu fie de acord cu o donatie.
primul drum trebuie sa-l faceti la banca ca aceasta sa-si dea acordul pt un partaj dupa cum doriti sa-l faceti si pt a prelua dvs ratele integral (poate veti avea nevoie de un alt coplatitor). dupa asta, partajul in sine il puteti face la notar, e cea mai rapida cale.
pt ca sotul e plecat, va trebui sa imputerniceasca un avocat sa-l reprezinte in fata notarului.
va trebui sa luati legatura cu un avocat sa conceapa .
Dar este mult mai costisitor pentru doamna. Cu acordul de mediere facut la mediator pe baza caruia instanta da o hotarare rapid si simplu, fara termene de judecata, fara, fara... in sensul celor scrise in acord ! Apoi chiar doamna poate primi o procura din partea sotului, cu detaliile scrise in procura, ce-i da, ce nu-i da, cu ce e de acord, cu ce nu, si poate doamna sa semneze atat pentru ea cat si pentru sot....si scapa de restul cheltuielilor, notar, taxe instanta partaj, etc....Poate chiar solicitati o informare cu privire la aceste lucruri, si asa cum preciza si colega mea mediator, sedinta de informare este gratuita prin lege! Cautati pe www.cmediere.ro, in Tabloul Mediatorilor un mediator din orasul d-voastra si informati-va gratuit!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Taxa timbru partaj doru anghel doru anghel Cum poate cineva sa obtina partajul unui apartament daca nu are bani pt taxa de timbru? Sau hai sa zicem ca ma imprumut, dar sunt sigur ca nu mi se respinge ... (vezi toată discuția)
Partaj fara avocati Ivan Delia Ivan Delia As dori sa stiu daca in urma procesului de divort putem face un partaj fara avocati. Mentionez ca am achizitionat un apartament cu credit bancar pe care am dat ... (vezi toată discuția)
Partaj prin mediator radorim radorim cind partile se inteleg, cum se desfasoara(procedeaza) partajul prin mediator?! (acte, costuri, etc.) multumesc (vezi toată discuția)