avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 472 soluții astăzi
Forum Activitate mcorobana

Activitate mcorobana

Buna ziua ,
In cazul unei regii autonome , care , conform bilantului , cifra de afaceri se compune din 701-708 si 741 , si este mai mare de 2.250.000 lei , insa conform HG 1071/08.11.2012 , care vine cu precizari privind cifra de afaceri : " La determinarea cifrei de afaceri care serveşte drept referință pentru
calculul plafonului de 2.250.000 lei, prevăzut la art. 134^2 alin. (3) lit. a) din
Codul fiscal, se au în vedere baza de impozitare înscrisă pe rândurile din
decontul de taxă prevăzut la art. 156^2 din Codul fiscal corespunzătoare
operațiunilor taxabile şi/sau scutite cu drept de deducere ... "
regia , care primeste subventie pentru cheltuieli de functionare si de capital , intra la categoria TVA la incasare daca , fara aceasta subventie nu atinge plafonul de 2.250.000 lei ?
Multumesc ,
MCOROBANA
Buna ziua ,
Am o nedumerire referitoare la art.64 din OUG 109/2011 , care stipuleaza , citez : .....remuneratia administratorilor/membrilor consiliului de supraveghere ....raman supuse legislatiei in vigoare la data constituirii consilului de administratie ....... " .
Intrebare : se intelege din acest articol ca din 2012 membrii Consiliului de Administatie revin la remuneratia avuta anterior aparitiei oug 79 / 2009 care limiteaza remuneratia la 1% din salariul directorului , pana la alegerea unui nou consiliu ?
Va multumesc .
Buna ziua ,
Va rog sa-mi spuneti daca o regie autonoma , care in contractul colectiv de munca are stipulat ca angajatorul va deconta cheltuielile de deplasare , diurna , cazare , combustibil pentru salariatii cu functie de conducere in sindicat ce se deplaseaza in interes sindical ( pe decont apare stampila unei federatii sindicale ), are obligatia de a deconta aceste cheltuieli , avand in vedere Codul Fiscal , sectiunea cheltuieli deductibile si HG 1860 , care face referire la decontarea cheltuielilor pentru personalul care se deplaseaza in interes de servici .
Am vrut sa nu mai decontez aceste cheltuieli si mi s-a adus la cunostinta de ceea ce prevede C.C.M si noua lege a dialogului social .
Multumesc
Buna ziua ,
In urma unor divergente de opinii si intrepretare , va rog sa va expuneti parerea urmatoarei speze :
am efectuat prestari de servicii catre fortele Statelor Unite si conform Normei 16 din Ordinul 2067/2007 si art.X din Acordul dintre Romania si S.U.A , art. 1 . alin.5 din Norme prevede ca : " potrivit art.X din Acord sunt scutite de TVA livrarile de bunuri si/sau prestarile de servicii pentru fortele S.U.A ...... " si art. 5 , alin.5 persoanele scutite prevazute la art.1 , alin.5 tb. sa solicite de la autoritatile fiscale teritoriale un certificat de scutire ( anexa 2 la norme ).
In cazul in care nu este prezentat un astfel de certificat , prestatorul , persoana juridica romana inreg.in scopuri de TVA , factureaza cu TVA sau fara TVA ?
Multumesc si ar fi cat se poate de urgent un raspuns.
M.C
Buna seara ,
In cazul in care contractul colectiv de munca a expirat la data de 29.03.2011 , se poate tergiversa negocierea pana la intrarea in vigoare a noului cod al muncii ?
Multumesc anticipat ,
M.C