avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 628 soluții astăzi
Forum Activitate DINESCU FLORENTA

Activitate DINESCU FLORENTA

Buna ziua, in versiunea actuala 6.0.6 nu am regasit detasarea transnationala cu toate ca in HG 500/2011 modificata de HG 877/2016 s-au introdus elemente care prevad acest tip de detasare. deci exista sau nu posibilitatea de operare in Revisal a acestei detasari? Multumesc.



Pentru a vi se plati concediul de maternitate (pre si post natal126 de zile) trebuie sa prezentati angajatorului un certificat medical, dvs veti incasati banii de la angajator.
Concediul de maternitate se suporta integral din FNUASS.
Prin urmare, angajatorul isi va recupera banii de la Casa de sanatate.
Conf ordonanta.158
Art. 25. - (1) Cuantumul brut lunar al indemnizaţiei de maternitate este de 85% din baza de calcul stabilită conform art. 10.
(2) Indemnizaţia de maternitate se suportă integral din bugetul Fondului naţional unic de asigurări sociale de sănătate.


Răspuns la discuția contracte de munca
Cred ca ati dorit sa intrebati altceva, mai puneti inca odata intrbarea.
Răspuns la discuția Hai sa jucam fazan :)
tabel
Răspuns la discuția Hai sa jucam fazan :)
urmarire
Răspuns la discuția Concediu medical in REVISAL:

Nu se raporteaza in Revisal conf HG 500/2011 se inregistreaza "perioada si cauzele de suspendare a contractului individual de munca, cu exceptia cazurilor de suspendare in baza certificatelor medicale".
LA ce data ati nascut?
Pentru care dintre variante ati optat?
In principiu daca doriti sa reveniti la munca trebuie sa mergeti la nagajator si sa faceti o cerere de reincepere a activitatii
Va primi o indemnizatie lunara in cuantum de 75% din media veniturilor nete realizate pe ultimele 12 luni(adica cu tot cu medicale).
Variantele pentru care poate opta sotia:
Varianta I: ramanerea in concediul pentru cresterea copilului pana la data la care acesta implineste varsta de 1 an, aa primi o indemnizatie lunara in cuantum de 75% din media veniturilor nete realizate pe ultimele 12 luni, care nu poate fi mai mica de 600 lei si nici mai mare de 3.400 lei,
- Va beneficia de un stimulent de insertie pe piata muncii in cuantum lunar de 500 de lei, daca parintele se intoarce la munca pana la implinirea de catre copil a varstei de 1 an. In acest caz, stimulentul se acorda pana la implinirea de catre copil a varstei de 2 ani;
Varianta II: ramanerea in concediul pentru cresterea copilului pana la data la care acesta implineste varsta de 2 ani, parintele va primi o indemnizatie lunara in cuantum de 75% din media veniturilor nete realizate pe ultimele 12 luni, care nu poate fi mai mica de 600 lei si nici mai mare de 1.200 lei,
- pentru aceasta optiune stimulentul de insertie nu se acorda.


Conf Art. 35 din Codul muncii prevede: „Orice salariat are dreptul de a cumula mai multe functii, in baza unor contracte individuale de munca, beneficiind de salariul corespunzator pentru fiecare dintre acestea“.
Răspuns la discuția Stimulentul de insertie

Dacareveniti mai devreme (iinte de implinirea de catre copil a varstei de un an beneficiezi de un stimulent lunar de 500 de lei, pana la implinerea varstei de 2 ani a copilului sau 3 ani pentru copilasii cu handicap). Acest stimulent se acorda pana la data la care copilul implineste 2 ani sau respectiv trei ani pt copilul cu handicap. Deci trebuie sa reveniti inainte ca cel mic sa implineasca un an 22.03.2012.

OUG /2011
Art. 7. — (1) Persoanele care in perioada in care sunt indreptatite sa beneficieze de concediul pentru cresterea copilului si indemnizatia lunara prevazute la art. 2 alin. (1) lit. a) obtin venituri supuse impozitului prevazute la art. 3, inainte de implinirea de catre copil a varstei de un an, au dreptul la un stimulent de insertie in cuantum lunar de 500 lei pentru perioada ramasa pana la implinirea de catre copil a varstei de 2 ani.
(2) Stimulentul de insertie prevazut la alin. (1) se acorda si persoanelor beneficiare prevazute la art. 2 alin. (4), oricand, pe toata perioada.
(3) Persoanele prevazute la art. 2 alin. (1) lit. b) nu beneficiaza de stimulentul prevazut la alin. (1).
(4) In cazul persoanelor care beneficiaza de indemnizatia lunara si solicita dreptul la stimulent de insertie, plata acestei indemnizatii se suspenda.


Art. 16. — (1) Plata indemnizatiilor prevazute la art. 2 alin. (1), respectiv la art. 5 alin. (1) si art. 9 alin. (5) si (6) inceteaza cu ziua urmatoare celei in care:
a) copilul a implinit varsta de un an sau, dupa caz, 2 ani, respectiv de 3 ani, in cazul copilului cu handicap;
b) a avut loc decesul copilului.