avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 728 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Stimulentul de insertie
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Stimulentul de insertie

BUNA ZIUA,

MA NUMESC GRIGORE LARISA SI AM NASCUT IN DATA DE 23.03.2011 UN BAIETEL SI AM INTRAT IN CONCEDIU CRESTERE COPIL CU OPTIUNEA DE 1 AN.
DORESC SA STIU CAND TREBUIE SA REVIN LA LOCUL DE MUNCA (DATA COMPLETA ZZ-LL-AA) PENTRU A BENEFICIA DE STIMULUL DE 500 LEI ACORDAT DE STAT.
CUM SE ACORDA ACEST STIMUL SI CAT TIMP?
MULTUMESC SI ASTEPT RASPUNS URGENT PT INTOCMIREA ACTELOR NECESARE.
Cel mai recent răspuns: DINESCU FLORENTA , utilizator 18:57, 3 Februarie 2012

Dacareveniti mai devreme (iinte de implinirea de catre copil a varstei de un an beneficiezi de un stimulent lunar de 500 de lei, pana la implinerea varstei de 2 ani a copilului sau 3 ani pentru copilasii cu handicap). Acest stimulent se acorda pana la data la care copilul implineste 2 ani sau respectiv trei ani pt copilul cu handicap. Deci trebuie sa reveniti inainte ca cel mic sa implineasca un an 22.03.2012.

OUG /2011
Art. 7. — (1) Persoanele care in perioada in care sunt indreptatite sa beneficieze de concediul pentru cresterea copilului si indemnizatia lunara prevazute la art. 2 alin. (1) lit. a) obtin venituri supuse impozitului prevazute la art. 3, inainte de implinirea de catre copil a varstei de un an, au dreptul la un stimulent de insertie in cuantum lunar de 500 lei pentru perioada ramasa pana la implinirea de catre copil a varstei de 2 ani.
(2) Stimulentul de insertie prevazut la alin. (1) se acorda si persoanelor beneficiare prevazute la art. 2 alin. (4), oricand, pe toata perioada.
(3) Persoanele prevazute la art. 2 alin. (1) lit. b) nu beneficiaza de stimulentul prevazut la alin. (1).
(4) In cazul persoanelor care beneficiaza de indemnizatia lunara si solicita dreptul la stimulent de insertie, plata acestei indemnizatii se suspenda.


Art. 16. — (1) Plata indemnizatiilor prevazute la art. 2 alin. (1), respectiv la art. 5 alin. (1) si art. 9 alin. (5) si (6) inceteaza cu ziua urmatoare celei in care:
a) copilul a implinit varsta de un an sau, dupa caz, 2 ani, respectiv de 3 ani, in cazul copilului cu handicap;
b) a avut loc decesul copilului.


~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vreau sa ma intorc la munca din concediu de maternitate jurescumaria jurescumaria buna ziua! sunt in concediu de crestere copil insa vreau sa ma intorc la munca inainte de implinirea celor doi ani pentru care am concediu. intrebarea mea este ... (vezi toată discuția)
Care este suma lunara acordata pentru stimulentul de insertie pentru cresterea copilului adrianbratosin adrianbratosin -sunt bugetar la MApN; - sotia nu a lucrat si este legal in intretinerea mea; -care este suma lunara acordata pentru stimulentul de insertie pentru cresterea ... (vezi toată discuția)
Intoarcere la locul de munca any1986 any1986 Buna ziua. Pentru concediul de cresterea copilului am optat pentru 2 ani. Daca revin la locul de munca inainte sa implineasca copilul 1 an, primesc ceva ... (vezi toată discuția)