avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 906 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... care este suma lunara acordata pentru stimulentul de ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

care este suma lunara acordata pentru stimulentul de insertie pentru cresterea copilului

-sunt bugetar la MApN;
- sotia nu a lucrat si este legal in intretinerea mea;
-care este suma lunara acordata pentru stimulentul de insertie pentru cresterea copilului? 500 ron sau 600 ron?
-as dori si baza legala pentru calculul acestei sume acordate lunar.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:28, 14 Ianuarie 2013
Buna ziua!
Din cate stiam 500 ron (echivalentul a 1 ISR), cf OUG 124/2011.
Stimulentul de insertie are o valoare de 500 lei, in prezent.

OUG nr.111/2010
Art. 7
(1) persoanele care in perioada in care sunt indreptatite sa beneficieze de concediul pentru cresterea copilului, prevazut la art. 2 alin. (1), obtin venituri supuse impozitului prevazute la art. 3 au dreptul la un stimulent de insertie in cuantum lunar de 1 ISR.
(2) Stimulentul de insertie prevazut la alin. (1) se acorda dupa cum urmeaza:
a) pentru persoanele care beneficiaza de concediu pentru cresterea copilului prevazut la art. 2 alin. (1) lit. a), daca acestea obtin venituri supuse impozitului inainte de implinirea de catre copil a varstei de un an, pentru perioada ramasa pana la implinirea de catre copil a varstei de 2 ani;
b) pentru persoanele care beneficiaza de concediu pentru cresterea copilului prevazut la art. 2 alin. (1) lit. b), daca acestea obtin venituri supuse impozitului, dupa implinirea de catre copil a varstei de un an, pentru perioada ramasa pana la implinirea de catre copil a varstei de 2 ani;
c) pentru persoanele care beneficiaza de concediu pentru cresterea copilului cu handicap in varsta de pana la 3 ani, prevazut la art. 2 alin. (1) lit. a), oricand, pe toata perioada.
(3) In cazul persoanelor care beneficiaza de indemnizatia lunara si solicita dreptul la stimulent de insertie, plata acestei indemnizatii se suspenda.
Ultima modificare: Luni, 14 Ianuarie 2013
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu crestere copil BX BX Daca unul din soti nu are loc de munca, cel ce este salariat poate beneficia de concediu crestere copil ? (vezi toată discuția)
Ingrijire copil 2014 clarat clarat buna, va rog, cine stie si imi poate spune daca renunt de la inceput la indemnizatia de crestere copil, ce bani primesc de la stat si pe ce perioada? (vezi toată discuția)
Beneficiez de stimulentul in valoare de 500 lei pentru intoarcerea la serviciu? silvam silvam Buna Ziua!! Sunt in concediu crestere copil, din februarie 2012 insa situatia finaciara nu-mi mai permite sa raman acasa pana cand copilul face 2 ani!!Cand am ... (vezi toată discuția)