avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 990 soluții astăzi
Forum Activitate NicoleL

Activitate NicoleL

Răspuns la discuția Vanzare-cumparare
vanzatorul a declarat la intocmirea titlului o suprafata mult mai mare decat cea de pe teren intentionat ca sa poata acapara si pamantul vecinului care avea act de v-c. Mai functioneaza buna credinta?
parintii mei au vandut proprietatea doar pe baza titlului de propr.Acesta a fost anulat intre timp fiindca nu corespundea realitatii din teren.Mai este valabila vanzarea?
Răspuns la discuția Fondul Funciar
Vanzarea s-a facut printr-un act sub semnatura privata (care are foarte multe nereguli, spun cunoscatorii) ,ce s-a legalizat printr-o hotarare judecatoreasca fara ca vanzatorii, parintii mei, sa fi stiut.
Discuție Fondul Funciar
Daca un teren s-a vandut doar pe baza unui titlu de proprietate ce s-a anulat intre timp fiindca nu corespundea realitatii, mai este valabila vanzarea?Daca nu, ce demersuri trebuie facute?
Răspuns la discuția Legea 18 / 1991
Tocmai aici este problema.Pentru a mi se intocmi Cartea Funciara mi s-a cerut adeverinta din care sa reiasa ca respectivul teren nu face obiectul legii 18 / 1991. Primaria refuza sa mi-o elibereze.
Răspuns la discuția Legea 18 / 1991
nu a intervenit nici un act juridic pana in prezent
Răspuns la discuția Legea 18 / 1991
am cumparat 400 mp pamant si dorecs sa intabulez terenul respectiv si constructia de pe acest teren construita in acelasi an.
Discuție Legea 18 / 1991
O proprietate obtinuta prin act de vanzare-cumparare in anul 1971 constituie obiectul legii 18 / 1991 in vederea intabularii?
Răspuns la discuția testament
Da..dar cu acest testament m-am justificat si la Legea 18 a averilor ilicite , fiind testatoarea inca in viata si a fost acceptat ca proba. Si inca ceva ce am uitat sa mentionez..eu am aflat abia anul acesta ca se dezbatuse succesiunea in urma cu 28 ani si am obtinut actul de la Arhivele Nationale. Succesorul principal, tatal meu, a fost de rea credinta si nu a mentionat ca s-a dezbatut acea succesiune si, ca si mine, nici acesta nu a depus certificatul de mostenitor la Primarie. Primaria i-a reconstituit tatalui meu dreptul de proprietate cu declaratie pe propria raspundere.
Discuție testament
Am primit o proprietate prin testament. Dupa moartea testatorului am plecat din tara pentru 2 ani si nu am stiut ca trebuie sa cer in justitie proprietatea, desi testamentul era facut in regula la notariat. Mostenitorul de drept, adica tatal meu, a deschis succesiunea pentru suprafata care mai ramasese dupa testamentul facut mie, fara a mentiona in certificatul de mostenitor acest testament. Acum, dupa 28 de ani, mi s-a spus de la Notariat ca nu mai este valabil testamentul meu. Exista vreo posibilitate sa imi recuperez terenul?