avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1901 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Fondul Funciar
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Fondul Funciar

Daca un teren s-a vandut doar pe baza unui titlu de proprietate ce s-a anulat intre timp fiindca nu corespundea realitatii, mai este valabila vanzarea?Daca nu, ce demersuri trebuie facute?
Cel mai recent răspuns: NicoleL , utilizator 12:06, 7 Iulie 2010
Buna ziua !
Vanzarea - cumpararea se poate face pe baza TP , ceea ce nu inteleg este cum s-a putut anula acel TP atata timp cat terenurile cuprinse in acesta au intrat in circuitul civil ? Consider ca daca acel cumparator este de buna credinta si nu a fost parte intr-un eventual proces ce a avut ca obiect anularea TP care astfel sa-i fie opozabil , vanzarea ramane valabila .
Daca nu s-a inscris in cartea funciara contractul de vanzare cumparare, pentru a fi opozabil tertilor, Comisia Locala de Fond funciar, ca urmare a anularii titlului initial, va putea emite un alt Titlu, altei persoane.
Vanzarea s-a facut printr-un act sub semnatura privata (care are foarte multe nereguli, spun cunoscatorii) ,ce s-a legalizat printr-o hotarare judecatoreasca fara ca vanzatorii, parintii mei, sa fi stiut.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vanzare imobile! Borsec Borsec Buna ziua! Vreau sa va intreb ceva in legatura cu vanzarea unui bun imobil. Daca bunul este vandut la doua persoane am inteles ca proprietar este cel care a ... (vezi toată discuția)
Contract de vanzare cumparare ada48 ada48 Buna seara. Va rog sa ma ajutati cu un sfat in urmatoarea situatie: Imobil nationalizat fara titlu valabil restituit la cererea unor persoane care ulterior ... (vezi toată discuția)
Art.27 pct.2 legea 18/1991 Minodora Sorian Minodora Sorian Buna ziua. Poate uza cumparatorul unui teren in baza unui contract de vanzare-cumparare incheiat in anul 2000, de prevederile art.27 pct.2 din Legea 18/1991? ... (vezi toată discuția)