Buna ziua! Vreau sa va intreb ceva in legatura cu vanzarea unui bun imobil. Daca bunul este vandut la doua persoane am inteles ca proprietar este cel care a inscris primul in cartea funciara. Dar daca acesta este cumparator de rea credinta, atunci celalalt devine proprietar? Auzisem ca ar mai trebui si ca cel de-al doilea cumparator (cel de buna credinta) sa fi incheiat contractul inaintea celui de rea credinta. Este adevarat? In afara de faptul ca este de buna credinta, celalalt cumparator trebuie sa mai indeplineasca si alte cerinte? Multumesc!
Pentru opozabilitate fata de terte persoane este necesar ca orice bun imobil sa fie inscris in cartea funciara. Deci nimeni nu poate spune ca nu a stiut ca acea persoana nu este proprietar. Numai instanta ,pe baza probelor, poate decide cine are titlu just, valabil. Nu se putea face vanzare fara certificat fiscal. Exista o perioada cand cumparatorii cumparau pe seama lor fara certificat de sarcini, dar fara fiscal, niciodata.
Dar in ceea ce priveste garantia pt evictiune, daca imobilul este ipotecat, iar ipoteca este trecuta in cartea funciara, vanzatorul mai raspunde pt evictiune? Nu ar trebui sa se prezume ca cumparatorul stia de ipoteca? Mersi!
Vanzare teren
qeruta
Buna ziua
As dori sa stiu si eu ce inseamna mai exact liber de sarcni cand vinzi un teren.Daca unu ocupa terenul abuziv fara dreptul proprietarului inseamna ... (vezi toată discuția)