avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 435 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Garanția contra evicțiunii
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Garanția contra evicțiunii

Bună ziua!

Am și eu o nelămurire în privința garanției contra evicțiunii. Nu am înțeles exact la ce se referă buna-credință a cumpărătorului, adică condiția ca să nu cunoască cauza evicțiunii în momentul încheierii contractului. Ca de exemplu în cazul unui drept înscris în cartea funciară înainte de încheierea contractului de vânzare cumpărare, cumpărătorul de bună-credință mai poate invoca necunoașterea dreptului terței persone, chiar dacă vânzătorul nu l-a informat?

Sau în cazul dreptului de preempțiune convențională neînscrisă în cartea funciară, când e vorba de un bun imobil, dacă contractul cu un terț de bună-credință a fost înheiat cu nerespectare dreptului de preempțiune convențională, preemptorul mai poate exercita dreptul său de preempțiune sau acest drept nu va mai fi opozabil terțului de bună-credință?

Vă mulțumesc anticipat!

Alte discuții în legătură

Revenire la subiect vanzare teren fara respectare drept preemtiune shoni17 shoni17 Revin la acest subiect deoarece, poate nu am fost prea explicit in ceea ce doresc sa stiu. Va rog, din ce le scrise, spuneti-mi este logica, legala ordinea ... (vezi toată discuția)
Vanzare teren prin licitatie- insoiventa AdrianaPac AdrianaPac Buna ziua, Va solicit ajutorul in urm speta: teren scos la licitatie de casa de insolventa, este castigat de mine. Acum se va astepta inca 30 zile pt ... (vezi toată discuția)
Drept de preemptiune gabrielli68 gabrielli68 Buna ziua! Primaria afirma ca are drept de preemptiune pe un anumit imobil. Acest drept insa nu se regaseste in niciun document, singurul fapt este ca terenul ... (vezi toată discuția)