avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 593 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Vanzare-cumparare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Vanzare-cumparare

parintii mei au vandut proprietatea doar pe baza titlului de propr.Acesta a fost anulat intre timp fiindca nu corespundea realitatii din teren.Mai este valabila vanzarea?
Cel mai recent răspuns: Adalbert Gabriel Gazdovici , Avocat 13:46, 10 Iulie 2010
In ipoteza in care partile au fost de buna credinta, cumparatorii sunt protejati de buna credinta ... cat priveste pe vanzatori acestia ar putea sa fie obligati la plata unor daune, insa fara alte amanunte nu pot sa ma pronunt.
Nu ,dar daca cumparatorul este de buna-credinta are niste avantaje din punct de vedere juridic, depinde de situatia concreta. De exemplu: daca a fost anulat titlul de proprietate pentru ca nu corespundea realitatii din teren(eroare) dar a ramas in discutie dreptul de proprietate in aceea zona.
Nu.
Retroactivitatea si repunerea in situatia anterioara - sunt 2 principii ale efectelor nulitatii; transmitatorul nu putea transmite un drept , deoarece s-a desfiintat titlul sau, prin anularea actului, deci nici subdobanditorul nu putea dobandi mai mult.
vanzatorul a declarat la intocmirea titlului o suprafata mult mai mare decat cea de pe teren intentionat ca sa poata acapara si pamantul vecinului care avea act de v-c. Mai functioneaza buna credinta?
In lipsa unor amanunte, raspunsul lui u.b.i.c. este cel mai aproape de adevar. Cu marja pe care a lasat-o.

Alte discuții în legătură

Constatarea nulitatii unui contract justinn justinn Buna ziua, la data de 30 noiembrie 2006 am chemat in judecata pe numitul x, pentru constatarea nulitatii partiale a titlului de proprietate pentru o suprafata ... (vezi toată discuția)
Cumparare teren florin42 florin42 Am cumparat un teren, iar celui de la care l am cumparat i a fost anulat titlu. A fost automat anulat automat si actul de vanzare cumparare? daca trebuie ... (vezi toată discuția)
Fondul funciar NicoleL NicoleL Daca un teren s-a vandut doar pe baza unui titlu de proprietate ce s-a anulat intre timp fiindca nu corespundea realitatii, mai este valabila vanzarea?Daca nu, ... (vezi toată discuția)