avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 590 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... cumparare teren
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

cumparare teren

Am cumparat un teren, iar celui de la care l am cumparat i a fost anulat titlu. A fost automat anulat automat si actul de vanzare cumparare?
daca trebuie actiune in anulare in cat timp se poate face?
Cel mai recent răspuns: Adrian Marin , Consilier juridic 12:40, 28 Octombrie 2010
Buna ziua !
Care a fost modalitatea de anulare a titlului de proprietate ? A fost emis un act / sentinta in acest sens ?
Din moment ce actul prin care se transmitea bunul de la vanzator la cumparator a fost anulat si contractul de vanzare-cumparrea este nul.

Nu se poate transmite mai multe drepturi decat detii.
sentinta judecatoreasca
Daca anularea titlului de proprietate a avut loc inaintea trasnmisiunii dr proprietate asupra terenului, atunci actul de vanzare-cumparare este nul.
Daca este altfel, angajati avocat.
l am cumparat acu 12 ani , iar anularea a fost acu o sapt

Alte discuții în legătură

Fondul funciar NicoleL NicoleL Daca un teren s-a vandut doar pe baza unui titlu de proprietate ce s-a anulat intre timp fiindca nu corespundea realitatii, mai este valabila vanzarea?Daca nu, ... (vezi toată discuția)
Constatarea nulitatii unui contract justinn justinn Buna ziua, la data de 30 noiembrie 2006 am chemat in judecata pe numitul x, pentru constatarea nulitatii partiale a titlului de proprietate pentru o suprafata ... (vezi toată discuția)
Contract de vanzare cumparare si titlu de proprietate pe aceeasi suprafat de teren /proprietari diferiti MonicaH. MonicaH. Buna ziua, Am urmatoarea speta: titlu de proprietate emis in anul 2009 in baza unei sentinte judecatoresti - titular X contract vanzare cumparare ... (vezi toată discuția)