avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 587 soluții astăzi
Forum Activitate andreeauricaru

Activitate andreeauricaru

Deci, avand acces in casa scarii, cat si contoarele de utilitati montate in casa scarii, vor plati toate cheltuielile pe cota indiviza, inclusiv curatenie, salarii administrative, lift, reparatii, modernizari ale spatiului comun?
Multumesc anticipat pentru raspuns
Proprietarii dintr-un bloc nou au infiintat recent asociatie de proprietari. Recent, am avut acces la documentele dezvoltatorului si am remarcat ca spatiile comerciale de la parterul blocului detin cota-indiviza din proprietatea comuna, la fel ca si apartamentele. Mentionez ca spatiile comerciale detin contoarele de utilitati montate in casa scarii, iar obtinerea cotei indivize de 100% rezulta din adunarea cotelor indivize ale apartamentelor+boxelor subsol+spatiilor comerciale de parter. In cazul acesta, spatiile comerciale vor achita cheltuielile care se impart pe cota indiviza ale asociatiei de proprietari?
Buna ziua.
Intreb in numele proprietarilor de apartamente dintr-un bloc nou. Cu multe piedici din partea dezvolatorului, am reusit sa ne organizam in asociatie de proprietari cu sediul social declarat intr-un spatiu comun de pe casa scarii. Acum, dupa infiintare, suntem nevoiti sa il amenajam. Nu este obligatia dezvoltatorului imobiliar de a asigura un spatiu administrativ pentru sediul asociatiei de proprietari?
Discuție TVA 5%
Am semnat un contract de rezervare pentru un apartament intr-un ansamblu rezidential cu finalizare in iunie 2009. Am intrebat de aplicabilitatea TVA-ului de 5%, iar dezvoltatorul imi raspunde ca inca nu au aparut normele metodologice pentru TVA-ul 5% asupra materialelor de constructii pe care le achizitioneaza. Nu mi se pare corect si legal acest raspuns si nu cred ca ma priveste pe mine ca si cumparator de locuinta noua. Modificarea normelor metodologice privind TVA-UL DE 5% a fost deja publicata in MO in 22 decembrie 2008, totusi dezvoltatorul refuza sa imi aplice TVA de 5%, punand ca si motiv ca nu e corect ca el sa plateasca 19% TVA la materialele de constructii.
Va rog sa ma ajutati si sa ma indrumati cum as putea sa procedez .