avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 873 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Proprietarii dintr-un bloc nou au infiintat recent ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Proprietarii dintr-un bloc nou au infiintat recent asociatie ...

Proprietarii dintr-un bloc nou au infiintat recent asociatie de proprietari. Recent, am avut acces la documentele dezvoltatorului si am remarcat ca spatiile comerciale de la parterul blocului detin cota-indiviza din proprietatea comuna, la fel ca si apartamentele. Mentionez ca spatiile comerciale detin contoarele de utilitati montate in casa scarii, iar obtinerea cotei indivize de 100% rezulta din adunarea cotelor indivize ale apartamentelor+boxelor subsol+spatiilor comerciale de parter. In cazul acesta, spatiile comerciale vor achita cheltuielile care se impart pe cota indiviza ale asociatiei de proprietari?
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 15:00, 22 Noiembrie 2022
Da, vor plati consumurile proprii, conform contoarelor, plus cele repartizate pe cota parte indiviza.
Deci, avand acces in casa scarii, cat si contoarele de utilitati montate in casa scarii, vor plati toate cheltuielile pe cota indiviza, inclusiv curatenie, salarii administrative, lift, reparatii, modernizari ale spatiului comun?
Multumesc anticipat pentru raspuns
Da, asa spune Legea 196/2018
Proprietari pot fi atat persoanele fizice cat si cele juridice.
Ultima modificare: Marți, 22 Noiembrie 2022
Ionut.ion, utilizator
Atat timp cat spatiile comerciale fac parte din imobilul de locuit in comun si beneficiaza de infrastructura constructiei,este temeinic si legal ca detinatorii spatiilor comerciale sa participe la achitarea cotelor lunare parti comune intretinere

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Stabilirea corecta si legala a cotei indivize oret20 oret20 Va rugam sa ne ajutati in stabilirea corecta si legala a cotei indivize pentru fiecare apartament, avand in vedere faptul ca la parterul blocului nostru, ... (vezi toată discuția)
Calcul cota parte indiviza la bloc cu unități comerciale ... M_P M_P Cum se calculează Cota parte indiviza la un bloc care are unități comerciale la parter. Blocul are 3 scări iar unitățile comerciale sunt la parter. Se ia ... (vezi toată discuția)
Scutire plata intretinere lift ursulina ursulina Bună seara! Ca administrator la o as. de proprietari am o problemă care mi s-a pus în faţă abia acum, după 4 ani de activitate. Blocul nostru are o ... (vezi toată discuția)