avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 916 soluții astăzi
Forum Activitate sustreanu

Activitate sustreanu

Discuție Eroare D406
Firmele care nu au activitate depun SAF-T? Am incercat sa fac pentru test o declaratie si imi da o eroare:
F: GeneralLedgerEntries (1) sectiune Journal (1)
eroare structura: elementul 'Transaction' ar fi trebuit sa apara de minimum 1 ori, dar apare efectiv de 0 ori
Sunt pe punctul de a face o tranzacție imobiliară, vând un imobil . In anul 2021 am făcut o apartamentare a imobilului din care au rezultat 4 unități individuale și teren. In același an am vândut o unitate și au mai rămas 3 plus teren. Acum vreau sa vând tot ce a mai rămas . Casa a fost inițial moștenită de la bunici, dar s-au mai făcut în 2008 lucrări de extindere. Am locuit în aceasta casă din 2008 până în prezent. Problema care a apărut este legată de TVA. Notara îmi spune că este posibil la ANAF-ul sa vrea TVA. Am nevoie de o opinie pertinentă.
Mulțumesc anticipat .
Răspuns la discuția SRL cu cod CAEN principal 6202.
Multumesc
Pentru un SRL care are cod CAEN activitate principala 6202 , iar CAEN secundar 6201, dar de fapt activitatea efectiv desfasurata este pentru CAEN-ul secundar, ar trebui sa schimbe certificatul de inmatriculare ca sa inverseze CAEN-urile? Sa faca 6201 principal si 6202 secundar?
O societate detine in proprietate un imobil. Asociatul unic doreste sa cesioneze partile sociale (de fapt vrea sa vanda imobilul dar nu poate pentru ca nu are voie sa-l vanda timp de 2 ani si atunci cesioneaza partile sociale). Capitalul social este de 200 ron dar el vrea sa cesioneze cu 200000ron (tinand cont si de imobil). Este posibila aceasta tranzactie? Si daca da, unde, cand si cum va plati impozitul de 16% pe diferenta de valoare?