avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 402 soluții astăzi
Forum Activitate adryanaf

Activitate adryanaf

Răspuns la discuția DECLARATIA 600
Buna ziua,
va multumesc pentru raspuns.
Cu casa de sanatate are contract deoarece dupa ce a infiintat intreprinderea i-a venit prin posta o instiintare cum ca trebuie facut contract. De la casa de pensii nu a venit nimic, de unde a dedus ca nu e obligatoriu contractul cu ei ( cum nu e cu somajul).
Contabil are doar care ii tine evidenta primara - intrari, iesiri... iar sora lui ii depune declaratiile, ea fiind contabil la srl.
In aceste conditii, care ar trebui sa fie drumul de urmat? Prima data contract cu casa de pensii si apoi poate sa depuna d600 sau d600 se poate depune oricum si apoi sa mearga si la casa de pensii sa vada care va fi situatia?
O zi buna.
Discuție DECLARATIA 600
Buna seara,
va rog sa ma lamuriti si pe mine cu ceva: verisorul meu detine o intreprindere individuala din 2010. pana in mai 2011 a fost angajat si a platiti contributia la pensii ca angajat. ulterior s-a lichidat de la firma si nu a stiut ca trebuie sa trebuie sa incheie contract cu casa de pensii.
acum, in situatia in care trebuie sa depuna d600, ce se intampla cu perioada cat nu a fost asigurat (15mai2011-31dec2012), trebuie sa faca contract sa plateasca retroactiv sau depunde d600 si plateste incepand de acum doar?

Citeste mai mult: www.avocatnet.ro/content/art...
Follow us: Avocatnetro on Facebook
Multumesc frumos pentru raspuns. Asa m-am gandit si eu ca ar fi cel mai corect.
Buna seara,
intampin si eu o problema: in urma verificarii actelor din lunile trecute, am constatat ca o factura emisa de o intreprindere individuala platitoare de tva catre o societate neplatitoare de tva nu a fost inregistrata in jurnalul de vanzari, respectiv nici in declaratia 300. Ce pot sa fac cu ea? O inregistrez la regularizari cand depun urmatoarea d300 si in jurnalul de vanzari al lunii acesteia?
Răspuns la discuția Consecinte accident
Nu e aberatie. E realitate. Iar daca doriti sa vedeti 1 banda pe sens pe un drum european, mergeti de ex pe E79. Accidentul s-a produs pe E60.
(4) Limitele maxime de viteza, în afara localitatilor, sunt:

a) pe autostrazi, 130 km/h;

b) pe drumurile expres sau pe cele nationale europene (E), 100 km/h;
Va multumesc tuturor pentru raspunsuri.
Masina a fost verificata dpdv tehnic, starea ei a fost in parametrii legali. Sotul s-a incadrat in limita legala a vitezei (care era de 100km/ora) a avut 90 km/ora, in urma franarii ajungand la 50km/ora. Alcoolemia i-a iesit 0.00. Pietonul i-a iesit brusc in fata din spatele unui tir care circula din sensul opus.
Accidentul s-a produs in felul urmator: sotul circula pe banda lui, pe banda opusa venea din fata un tir iar din spatele tirului, deci din partea stanga, a sarit omul respectiv. A suferit o fractura la n picior dar se pare ca acum a intrat in coma
Acum am vorbit cu sotul si mi-a spus ca i s-a luat declaratie iar cei de la politie i-au spus sa stea linistit ca rezulta din mai multe indicii cum ca nu e vinovat de producerea accidentului. Pietonul (care s-a ales cu o fractura si cateva vanatai) se pare ca este o mai veche cunostinta a politistilor fiind implicat in mai multe incidente in care tot el a fost vinovat.
Drumul pe care circula sotul este cu o singura banda pe sens, circula pe banda sa. Nu stiu de unde a sarit pietonul, stiu doar ca e putin indoita capota iar parbrizul a fost spart.
Martor este colegul cu care se afla sotul in masina. Politia era deja la fata locului cand am vorbit cu el.
Buna seara. Momentan sunt singurele detalii pe care le cunosc si eu. Accidentul a avut loc in aceasta seara in jurul orelor 21. Sotul se indrepta spre Cluj iar in apropiere de Oradea s-a produs accidentul. M-a sunat doar sa ma anunte si tot ce mi-a spus e ca era in afara localitatii si persoana respectiva care era in stare de ebrietate a sarit de undeva din lateral in fata masinii. Ulterior nu am mai vorbit. Politistul ar fi pomenit ceva de vatamare din culpa (deoarece pietonul se pare ca si-a rupt un picior) si as vrea sa stiu daca e posibil asa ceva, iar daca e posibil o sa i se intocmeasca dosar penal sau nu...