avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 815 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Consecinte accident
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Consecinte accident

Buna seara. Cazul meu se prezinta in felul urmator: sotul meu conducea regulamentar masina cand, in afara unei localitati, un pieton aflat in stare de ebrietate i-a sarit din ceva boscheti, brusc, in fata masinii. Care ar putea fi pt sotul meu urmarile acestui accident? E posibil sa i se deschida dosar penal?
Cel mai recent răspuns: adryanaf , utilizator 18:08, 7 Iunie 2011
Va rog sa dati mai multe detalii.
Este posibil pentru vatamare din culpa sau omor din culpa.Pentru a dovedi ceeace sustineti, aveti nevoie de martori.
Ati anuntat accidentul?Politia a intocmit dosarul de cercetare?
Ultima modificare: Duminică, 5 Iunie 2011
nucu$, utilizator
Buna seara. Momentan sunt singurele detalii pe care le cunosc si eu. Accidentul a avut loc in aceasta seara in jurul orelor 21. Sotul se indrepta spre Cluj iar in apropiere de Oradea s-a produs accidentul. M-a sunat doar sa ma anunte si tot ce mi-a spus e ca era in afara localitatii si persoana respectiva care era in stare de ebrietate a sarit de undeva din lateral in fata masinii. Ulterior nu am mai vorbit. Politistul ar fi pomenit ceva de vatamare din culpa (deoarece pietonul se pare ca si-a rupt un picior) si as vrea sa stiu daca e posibil asa ceva, iar daca e posibil o sa i se intocmeasca dosar penal sau nu...
Martor este colegul cu care se afla sotul in masina. Politia era deja la fata locului cand am vorbit cu el.
Ultima modificare: Duminică, 5 Iunie 2011
adryanaf, utilizator
Se pare ca este vorba de vatamare corporala din culpa. Se va deschide dosar penal. Cand am cerut detalii m-am gandit in primul rand locul de unde a sarit pietonul. Probabil ca din partea dreapta a autoturismului. Daca drumul avea o singura banda pe sensul pe care circula sotul Dvs cu certitudine ca accidentul nu se putea evita de catre sotul Dvs. Daca erau mai multe benzi de circulatie pe sens problema trebuie analizata in functie de elementele concrete (viteza autoturismului, vizibilitate, pe ce banda circula sotul Dvs., etc.)
Numai bine va doresc

Alte discuții în legătură

Accident rutier pedeapsa cucuandrei17 cucuandrei17 Acum 1 an si cateva luni am fost implicat intr-un accident rutier pe soseaua Republicii din Ploiesti. Drumul in cauza este cu 3 benzi pe sens delimitate de ... (vezi toată discuția)
Despagubire dauna auto - accident cu pieton -trecere neregulamentara neamtuandrei neamtuandrei Buna ziua, Acum cateva zile am fost implicat intr-un accident rutier cu un pieton care traversa neregulamentar o strada care are 2 benzi pe sensul de mers, ... (vezi toată discuția)
Help catamblin catamblin Am acrosat un bicilist care a iesit fara sa se asigure dupa o strada din partea mea stanga de mers, bicilistul trecand de axul drumului pana la jumatatea benzi ... (vezi toată discuția)