avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 826 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Consecinte accident
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Consecinte accident

Buna seara. Cazul meu se prezinta in felul urmator: sotul meu conducea regulamentar masina cand, in afara unei localitati, un pieton aflat in stare de ebrietate i-a sarit din ceva boscheti, brusc, in fata masinii. Care ar putea fi pt sotul meu urmarile acestui accident? E posibil sa i se deschida dosar penal?
Cel mai recent răspuns: adryanaf , utilizator 18:08, 7 Iunie 2011
In functie de urmele conservate in urma accidentului si consemnate in procesul verbal de cercetare la fata locului, schita accidentului si fotografiile judiciare se poate stabili daca sotul Dvs avea posibilitatea de a evita sau nu accidentul. Exista sanse ca accidentul de circulatie sa nu poata fi evitat de sotul Dvs.
Va multumesc tuturor pentru raspunsuri.
Masina a fost verificata dpdv tehnic, starea ei a fost in parametrii legali. Sotul s-a incadrat in limita legala a vitezei (care era de 100km/ora) a avut 90 km/ora, in urma franarii ajungand la 50km/ora. Alcoolemia i-a iesit 0.00. Pietonul i-a iesit brusc in fata din spatele unui tir care circula din sensul opus.
Drum cu o singura banda pe sens si limita de viteza 100km/h? Ce aberatie mai este si asta? Doar pe DE e limita de 100km/h iar acolo legea obliga la cel putin 2 benzi pe sens.
Nu e aberatie. E realitate. Iar daca doriti sa vedeti 1 banda pe sens pe un drum european, mergeti de ex pe E79. Accidentul s-a produs pe E60.
(4) Limitele maxime de viteza, în afara localitatilor, sunt:

a) pe autostrazi, 130 km/h;

b) pe drumurile expres sau pe cele nationale europene (E), 100 km/h;
Ultima modificare: Marți, 7 Iunie 2011
adryanaf, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Accident rutier pedeapsa cucuandrei17 cucuandrei17 Acum 1 an si cateva luni am fost implicat intr-un accident rutier pe soseaua Republicii din Ploiesti. Drumul in cauza este cu 3 benzi pe sens delimitate de ... (vezi toată discuția)
Despagubire dauna auto - accident cu pieton -trecere neregulamentara neamtuandrei neamtuandrei Buna ziua, Acum cateva zile am fost implicat intr-un accident rutier cu un pieton care traversa neregulamentar o strada care are 2 benzi pe sensul de mers, ... (vezi toată discuția)
Help catamblin catamblin Am acrosat un bicilist care a iesit fara sa se asigure dupa o strada din partea mea stanga de mers, bicilistul trecand de axul drumului pana la jumatatea benzi ... (vezi toată discuția)