avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 635 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Consecinte accident
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Consecinte accident

Buna seara. Cazul meu se prezinta in felul urmator: sotul meu conducea regulamentar masina cand, in afara unei localitati, un pieton aflat in stare de ebrietate i-a sarit din ceva boscheti, brusc, in fata masinii. Care ar putea fi pt sotul meu urmarile acestui accident? E posibil sa i se deschida dosar penal?
Cel mai recent răspuns: adryanaf , utilizator 18:08, 7 Iunie 2011
Sigur se va deschide un dosar penal si urmeaza sa se faca cercetarea imprejurarilor in care s-a produs evenimentul. Angajati-va un avocat si datii mana libera sa va reprezinte pe langa toate organele abilitate sa faca cercetarile in cazul de fata. Nefiind vorba de deces e posibil ca politia sa dea NUP daca accidentatul era baut si parchetul sa tina cont de aceasta propunere sau instanta sa dea o rezolutie de condamnare cu suspendare. Totul tine de mai multi factori intre care si modul cum dezbate problema avocatul pe care il alegeti. Succes!
Ultima modificare: Duminică, 5 Iunie 2011
Adrian Tudor, Consultant asigurari
Acum am vorbit cu sotul si mi-a spus ca i s-a luat declaratie iar cei de la politie i-au spus sa stea linistit ca rezulta din mai multe indicii cum ca nu e vinovat de producerea accidentului. Pietonul (care s-a ales cu o fractura si cateva vanatai) se pare ca este o mai veche cunostinta a politistilor fiind implicat in mai multe incidente in care tot el a fost vinovat.
Drumul pe care circula sotul este cu o singura banda pe sens, circula pe banda sa. Nu stiu de unde a sarit pietonul, stiu doar ca e putin indoita capota iar parbrizul a fost spart.
Accidentul s-a produs in felul urmator: sotul circula pe banda lui, pe banda opusa venea din fata un tir iar din spatele tirului, deci din partea stanga, a sarit omul respectiv. A suferit o fractura la n picior dar se pare ca acum a intrat in coma
Daca lovitura a produs spargerea parbrizului atunci victima nu prea are sanse de supravietuire, din pacate.
Spargerea parbrizului de catre capul pietonului se produce la viteze mai mari de 40 km/h. Accidentul fiind in afara localitatii bine ar fi ca viteza autov. sa fie mai mica de 90 km/h.
Pietonul nu a respectat art. 72 alin 1, 3 si raspunde conf alin. 4 di OUG 195/2002 cu modif. ulterioare.
Fiind accident cu victime este posibil ca autov. sa fie verificat dpdv tehnic.
Daca viteza si strea tehnica a autov. sint in parametrii legali ( si testul pt. alcool) cred ca procurorul va da NUP fara prea mare dificultate.
Bine ar fi sa aveti linga dv. inca de la inceput un avocat.
Bafta

Alte discuții în legătură

Accident rutier pedeapsa cucuandrei17 cucuandrei17 Acum 1 an si cateva luni am fost implicat intr-un accident rutier pe soseaua Republicii din Ploiesti. Drumul in cauza este cu 3 benzi pe sens delimitate de ... (vezi toată discuția)
Despagubire dauna auto - accident cu pieton -trecere neregulamentara neamtuandrei neamtuandrei Buna ziua, Acum cateva zile am fost implicat intr-un accident rutier cu un pieton care traversa neregulamentar o strada care are 2 benzi pe sensul de mers, ... (vezi toată discuția)
Help catamblin catamblin Am acrosat un bicilist care a iesit fara sa se asigure dupa o strada din partea mea stanga de mers, bicilistul trecand de axul drumului pana la jumatatea benzi ... (vezi toată discuția)