avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 485 soluții astăzi
Forum Activitate zolysoftsolutions

Activitate zolysoftsolutions

Definitii:
a) Activitatea de picnic - orice activitate de recreere desfăşurată pe domeniul public sau privat al statului şi/sau unităţilor administrativ teritoriale, de una sau mai multe persoane, care implica consumul de bauturi şi/sau alimente,şi aprinderea sau nu a focului;
b) Zone special amenajate - zonele din domeniul public sau privat al statului şi/sau unităţilor administrativ teritoriale dotate cu utilităţi şi facilităţi pentru desfăşurarea activităţilor de picnic, în care aprinderea focului este permisă;

c) Zone indicate - zonele din parcurile şi pădurile aflate în intravilanul oraşelor, indicate în planul de zonare al parcului, în care activităţile de picnic sunt permise cu excepţia aprinderii focului.

Art. 4 – Reglementări
(1) Desfăşurarea activităţilor de picinic este interzisă pe domeniul public sau privat al statului şi/sau unităţilor administrativ teritoriale,cu excepţia zonelor menţionate la art. 3, lit b), c);

Eu am inteles asa: cobor in fata blocului dupa o zi de munca, ma asez pe banca, mananc un biscuite sau un mar si conform acestei legi sunt pasibil de AMENDA.

..gresesc? #-o

..luand in considerare ca au fost in stare sa aduca o asemenea lege in fata alegatorilor.. am curajul sa intreb:
Ce se intampla daca fac foc pe propriul meu teren extravilan, beau, mananc si cant impreuna cu prietenii? ..sunt pasibil de amenda?
Buna tuturor,

In oct. 2011 m-am angajat cu un sfert de norma (contabilitate primara). Am facut toate analizele medicale si toate formalitatile.
In noi.2011 m-am mai angajat tot cu sfert de norma in post similar SI la o alta firma unde am mai facut un set de analize.
Acum azi urmeaza sa ma angajez la un loc de munca cu norma intreaga pe post similar. Inteleg ca angajatorul este nevoit sa ma trimita la analize si la medicina muncii (cu care are contract).

Intrebare:
Analizele mele anterioare nu mai sunt valabile? Iar sunt obligat sa ma plimb la toate cabinetele..sa medicul de la medicina muncii e obligata sau poate sa-mi accepte cele anterioare de 3 luni?

Cu stima,
Zoli B.


Răspuns la discuția Evaziune fiscala
2 ani 8 ani 15 ani?
Buna.

Ce se risca pentru evaziune fiscala de cca. 3000 euro?
SRL,Cheltuieli inregistrate aiurea.. Se pune sechestru pe bunurile administratorului ca sa se recupereze prejudiciul si amenda?

Cu stima,
Răspuns la discuția Dividende 2011
Are legatura pentru ca legea spune cumva asa ca: platesc contributie la sanatate dupa DIVIDENDE toti cei care NU obtin venituri salariale ( + inca cateva categorii ). Firma mea nu are angajati. Eu sunt salariat cu CIM la o ALTA firma doar din noiembrie 2011. Dividende am ridicat in octombrie 2011.
Firma nu trebuie sa retina la sursa decat impozitul dupa dividende (16%) si sa declare si sa plateasca la finante. Persoana care ridica diviendele are o problema aici..ceea ce nu mi clar 100%.. aici v-am cerut ajutorul.
Discuție Dividende 2011
Buna tuturor.

Situatie:
- in 2011 am ridicat dividende de la firma mea in cuantum de 2000 RON. Normal am si declarat prin D100 si am platit impozitul aferent de 16%
- incepand din noiembrie 2011 sunt angajat la o alta firma

Intrebare:
Trebuie sau nu sa declar si sa platesc contributie la casa de asigurari de sanatate? Am inteles ca minimul e 442 RON.

Cu stima,
Zoli B.

Deci..eu am inteles o treaba:
- conform HG 500 Revisal se completeaza de persoana desemnata prin decizie a administratorului (de exemplu desemneaza contabilul, sau se desemneaza pe el insusi prin decizie),
- IAR conform Ordin 1918 firma deja trebuie sa aiba personal specializat pentru a transmite revisal?
Spuneti-mi ca am inteles gresit..
Buna,
Am si eu o nelamurire in legatura cu noul Revisal; dar e posibil ca sa se fi discutat deja de multe ori problema asta:
Cine poate completa Revisal?

Varianta 1: angajatul sau persoana imputernicita de administrator..
Varianta 2: orice persoana imputernicita de administrator cine detine curs de calificare ca si inspector resurse umane?


Conform Art.1 alin. (5) Completarea si transmiterea registrului se fac de catre una sau mai multe persoane nominalizate prin decizie scrisa de catre angajator.

Mie mi se pare clar ca pot desemna contabilul cu o simpla deizie scrisa.
E corect sau trebuie sa caut un inspector de resurse umane sa-mi completeze si sa transmita datele?

Cu stima,
Zoli B.
Buna,

Am urmatoarea situatie a unei persoane, ce urmeaza a fi angajata:
- 8 clase
- scoala de ucenici - carmangerie
- curs de calificare in meseria de lucrator comercial

Pot angaja aceasta persoana ca si lucrator comercial intr-un magazin alimentar sau doar ca necalificat?

Multumesc,
Zoli B.
Răspuns la discuția Perioada de proba
freeelis!!!!!!!!!!!!!!!!

e simplu pentru ADMINISTRATOR! ..pentru mine mai putin.