avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 212 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Perioada de proba
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Perioada de proba

Buna tuturor,

In cazul angajarii pe perioada de proba am exact aceleasi obligatii ca si un angajat pe durata nedeterminata (vanzator in magazin), dar nu am aceleasi drepturi, adica pot fi dat afara in orice secunda doreste angajatorul fara nici o motivare.
E adevarat?

Cu stima,
Zoli B.
Cel mai recent răspuns: Catalina Covaliu , utilizator 08:58, 19 Iulie 2011
Intr-adevar, asa este ... potrivit art.31 alin.3 C.mun., pe durata sau la sfarsitul perioadei de proba, contractul individual de munca poate inceta exclusiv printr-o notificare scrisa, fara preaviz, la initiativa oricareia dintre parti, fara a fi necesara motivarea acesteia.
Multumesc pentru raspuns.

Deci e simplu in romanica noastra.. partonu angajeaza doar pe perioada de proba, niciodata pe nedeterminata si in momentul in care refuzi sa vinzi fara sa dai bon de casa, sau cand refuzi sa schimbi marfa buna cu aia stricata, esti dat afara fara drept la replica.. e superrrr..

Va rog raspundeti-mi daca e posibil..

Ce pot face daca in perioada de proba imi cere administratorul sa fac ilegalitati si eu refuz (in consecinta zbor)?

Colac peste pupaza la angajare ma pune sa si semnez ca raspund total pentru orice amenda primita sau pentru orice se intampla in magazin.
Adica eu raspund si el ma obliga sa fac ilegalitati sub santajul pierderii locului de munca.

Cu stima,
Zoli B.
Raspunsul este simplu : se va dispune incetarea c.i.m..

Indeplinirea atributiilor de serviciu se va face intotdeauna sub rezerva legalitatii acestora.
freeelis!!!!!!!!!!!!!!!!

e simplu pentru ADMINISTRATOR! ..pentru mine mai putin.
zolysoftsolutions a scris:

freeelis!!!!!!!!!!!!!!!!

e simplu pentru ADMINISTRATOR! ..pentru mine mai putin.


Intr-adevar , asa este ... nu exista niciun alt remediu pentru asemenea administratori , decat sa apelam la institutiile compentente in solutionarea unor asftel de probleme.

Alte discuții în legătură

Nelamurire cu perioada de proba si preaviz Patrickus66 Patrickus66 Buna, as avea nevoie de o lamurire daca este posibil. Sunt angajat de o luna si jumatate si am decis ca vreau sa plec. In contractul meu individual de munca, ... (vezi toată discuția)
Perioada de proba silviu35 silviu35 ANGAJATORUL are drept sa te tina 4 zile in proba a 4 ore si sa iti ceara actul de indentitate in original la el permite legea sa faca asa ceva. (vezi toată discuția)
Contract durata determinata ionutz_21 ionutz_21 Buna seara, Ma numesc Ionut si lucrez de 9 luni la o firma din bucuresti pe postul stivuitorist !!! Acum 9 luni am semnat cu aceasta firma un contract cu ... (vezi toată discuția)