Multumesc.........O zi buna.
1-in perioada 17.04.2009-17.07.2010 am primit somaj
2-in 02.08.2010-am incheiat Contract de Asigurari Sociala Nr.6644/02.08.2010 cu Casa de Pensii Bucuresti si am platit in 14 rate suma totala de 2941 lei.
Intrebare : punctul 1) si 2) se iau in considerare la RECALCULAREA din septembrie?
Multumesc.
” De unde mai acumulati la recalculare inca 68 de puncte este si ramane problema d-voastra ?” == nu stiu........Asa imi apare pe site CNPP ( am cont valid )...........cica am 108 puncte..........De unde?.......Nu stiu.........Daca apare pe site cred ca e valabil...............Dar o sa vad la ” RECALCULARE”„.........Sper sa nu mi-0 scada.............Dar nu prea ma afecteaza .......La ora actuala ma descurc fara probleme cu pensia pe care o am...........Secretul consta in optimizarea activitatilor si cheltuielilor zilnice.........Depinde mult de formatia si conformatia omului........Cum s-a format si educat si ce a inteles de la viata pana azi.............Adevarul e ca circa 80% din populatie e setata pe consum,pe distractie,pe pierderea timpului,pe ineficienta.........restul de 20% s-ar incadra la capitolul eficienta,productie doar din cauza saraciei...........Dar vad ca divaghez.......Ma opresc........O zi buna.
P.S. : scuze dar ” sa ramaneti cu aceiasi pofta de viata!”stiam ca se scrie ” aceeasi ”
DA.................si am o pofta de viatza nebuna............Ma bucur de viata din plin.........ceea ce doresc tuturor celor cu ganduri bune...........Am o minte ” spirt ” deoarece in fiecare zi ma amuz copios cu probleme de mate care-mi ofera satisfactii surprinzatoare cand gasesc solutii...............Bineinteles ca ofer si altora din experienta mea..............Abia astept suta de ani.............Inca imi fac planuri..........Ce bine este la pensie!!!!!!!!!!!.................si ce prost am fost sa stau pe vremea lui Ceausescu ”inchis” 30 ani intr-o intreprindere comunista..............Dar acum viata mi se revanseaza...........Superb..............O zi buna.
Multumesc pt raspuns........dar mi se pare absurd.........pt. ca 108 x 81 = 8748 lei ..............Sa fie oare 8748 noua mea pensie?................Nu cred...........Daca e asa pai atunci MA IMBAT URGENT( P.S.- eu nu beau alcool si sunt sanatos TUN.......Sunt putin speriat ca in ultimii circa 30 ani nu am racit o zi..........Nu cunosc nici un medicament de tensiune,de stomac,de ficat,de somn sau alte prostii de astea......sper ca nu ma invidiati).......Oricum multa sanatate TUTURORA........Doamne-ajuta !!!!!!!!!!!!!!!
Scuze dar trebuie sa va contrazic : Pe platforma CNPP apar si punctele anuale.Deci pe ultima decizie(de prin 2016) am 40 puncte si pensie de ~ 2400 iar pe platforma CNPP am azi vreo 108 puncte.Intrebarea era : la 01 septembrie(recalculare) se va inmulti 108 cu 81(valoarea punctului de referinta)?Multumesc pt intelegere.
Azi am pensie limita de varsta de circa 2500 lei iar pe decizia actuala de pensie apare ca am vreo 40 de puncte. Am depus online prin platforma CNPP(am cont facut)tot felul de adeverinte de unde am lucrat,tot felul de diplome si acte pentru absolvire Politehnica(5ani),pentru armata(6luni),pentru somaj,pentru Contract Asigurari C.N.P. si vad tot pe platforma CNPP ca am acum vreo 108 puncte.Nu pricep?Inseamna ca de la 01 sept.2024 voi avea o pensie de circa 2,7 ori mai mare?(108/40=2,7).............Adica circa 6700 lei?..............Unde gresesc?..............ma poate ajuta cineva care stie cum se recalculeaza pensia limita de varsta?.............Multumesc anticipat.
Deoarece legile s-au mai schimbat de cand m-am pensionat pentru limita de varsta ( in august 2016 ) intreb :
1 - acum , ca pensionar pt. limita de varsta , am voie sa ma angajez si sa pastrez si pensia?
2 - daca ” da ” ce fel de contract de angajare sau colaborare sau alte forme imi sunt permise ?
3 - daca ” da ” atunci noul angajator este obligat sa treaca in cartea mea de munca si deci sa ma declare la fortele de munca (nu stiu daca m-am exprimat corect) ?
4 - daca ma angajez insa angajatorul nu ma declara dar , totusi imi da adeverinta ca am lucrat la compania lui pe perioada cutare......pana la cutare mi se va lua in considerare acea adeverinta la recalcularea pensiei pt. limita de varsta ?
Multumesc pentru raspunsuri.........Stima
”In ce priveste onorariul, trebuia sa intrebati inainte cat va taxeaza, taxare care s-a facut raporat la valoarea casei” = asa am facut : i-am spus clar ca taxele de notar trebuia(dupa parerea mea)sa le raporteze la valoarea locuintei din grilele oficiale de preturi ale locuintelor(se gasesc pe net) si nu la valoarea declarata de noi la notar ca pret de vanzare .....pentru ca daca stiam puteam sa declar la notar o valoare mai mica,sub valoarea din grilele oficiale.................ma rog acum deja ” am pus-o ” ..................nu mai am ce face .............renunt la orice reactie ca deja sunt zapacit de cate acte am semnat......................consider totul incheiat si accept resemnarea.............merg mai departe...........ca vreau sa ”prind” si 80 ani...............in curand ....................sanatate tuturora.................
Mersi...............Respectele mele tuturora................