avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 909 soluții astăzi
Forum Activitate mirela matias

Activitate mirela matias

Este obligatorie intocmirea Cartii Funciare a imobilului , si in baza carei legi? A devenit obligatorie asigurarea imobilelor si in baza carei legi?. Si daca nu s-a intocmit Cartea Funciara a imobilului cum se poate asigura imobilul? Iar daca nu este asigurat ca nu are act de proprietate al imobilului ce se poate face?!
Va multumesc anticipat.
Cu respect,
Alerim Saitam
In anul 1982 mama mea s-a despartit de sotul ei. In urma casatoriei lor a rezultat o casa cumparata cu act de vanzare-cumparare cu clauza de intretinere a mamei sotului ei. Dupa moartea batranei, fostul sot al mamei mele, actul de vanzare-cumparare in care era trecuta si mama mea cu jumatate de casa, nu incheiat pe numele fiului ei , el avand relatii sus puse , era pe timpul comunismului, la Tribunalul Teleorman, la recursul care l-a formulat impotriva sentintei data de Judecatoria Rosiorii de Vede care a dat castig de cauza mamei mele, adica jumatate de casa asa cum era mentionat in actul de vanzare -cumparare , a reusit si a obtinut anularea lui.
Deci, la doi ani dupa moareta batranei, un Tribunal anuleaza un act de vanzare –cumparare.
Sora mai mare a sotului mamei mele , fiindca ea a renuntat cand au facut succesiunea , in favoarea batranei, partea de casa a sotului batranei trebuia impartita la mostenitori , iar batrana avea jumatate de casa, iar cei trei copii ai ei au renuntat toti in favaoarea ei, ca batrana sa dea casa celui care o ingrijeste si a vandut-o fiului ei mijlociu si mamei mele cu act de vanzare –cumparare cu clauza de intretinere, cand a aflat ca a fost anulat actul respectiv, a actionat in judecata pentru o noua succesiune, fiindca imobilul respectiv ramasese fara act, si devenise mostenirea lor la toti trei mostenitorii si ea isi vroia partea. S-a ajuns atunci prin 1988 pana la Tribunalul Suprem dupa cum se numa atunci Inalta Curte de Casatie si Justitie, care a repus actul de vanzare cumparare. Decizia Tribunalului Suprem, fiindca mama nu a fost parte in dosar nu a vut cum sa afle, iar de la Judecatoria Rosiroii de Vede nu ni se face cunoscut acest lucru, deoarece nu este parte in dosarul respective si nici ruda cu persoana care este parte
Ce trebuie sa facem ca sa intram in posesia deciziie Tribunalului Suprem al Romaniei, care a repus actul de vanzare-cumparare , anulat de Tribunalul Teleorman si sa poata si mama mea sa intre in casa ei de drept. Cui trebuie sa ne adresam. Am aflat sigur ca actul de vanzare –cumparare este repus de la Primaria Rosiorii de Vede , unde dupa Revolutia din 1989, de fostul sot al mamei mele a fost dus . Daca actul nu era repus , si in urma succesiunii, imobilul se impartea sau devenea proprietar de drept unul singur din copii batranei, el nu ar fi dus la Primarie actul de vanzare -cumparare , in care este trecuta si mama mea ca proprietara a jumatate de casa, ca dovada a faptului ca plateste taxele si impozitele in calitate de proprietar.
Va multumesc anticipat
Cu respect,
Alerim Saitam
03.07.2010
Daca OG 82/2001, aprobata cu Legea 125/2002 si Normele metodologice de aplicare 1470/2002 spun ca bugetele locale trebuie sa aloce si sa vireze sume unitatilor parohiale din oras numai cu aprobarea si la solicitarea expresa a Episcopiei ,ce trebuie sa se faca in momentul in care primarii cheltuiesc banii bugetului local pentru ce lucrari si achizitii vor ei pentru biserici(unitatile parohiale) fara aprobarea si fara solicitarea Episcopiei?!
Lucrarile respective nu sunt scoase la licitatie, ci sunt date cu incredintare directa. Si pentru achizitii si pentru lucrarile care vor primarii si popii ca sa se faca la biserici, primarii percep comisioane de la furnizori si executantii de lucrari, comisioane care intra in buzunarele lor.
Facand asa primarii, popii fiindca oamenii vad ca se fac lucrari si achizitii la biserici se apuca sa ceara bani enoriasilor pentru respectivele lucari si achizitii care de fapt sunt contractate si platite de Primarie. Banii pe care popii ii cer enoriasilor in parohii si la biserici, ii folosesc pentru averile familiilor lor si ale familiilor copiilor lor. Astfel ca in Rosiorii de Vede, judetul Teleorman sunt 9 biserici si 16-20 de popi care au salarii de bugetari, intre1200-2000 lei si averi de parlamentari.
In OG 82/2001 privind acordarea de catre stat a unor forme de sprijin unitatilor de cult apartinand cultelor recunoscute in Romania si Normele metodologice de aplicare nr. 1470/2002, se spune clar ca Primariile sunt obligate sa aloce si sa vireze sumele solicitate de Episcopii, nu sa stabileasca ele si sa cheltuiasca banii bugetului local dupa cum au interesul ei si popii.
Cetatenii in acest oras sunt mintiti si furati si de primari si de popii. Bugetu local este alcatuit din banii nostri , bugetele bisericilor tot din banii nostri, si fiindca popii si primarii s-au unit ca sa-si atinga interesele, ce trebuie sa facem noi cetatenii, ca acesta situatie sa nu mai continue.
Ca sa se inteleaga cat fura popii cu acordul primarilor, pe semnatura lor de ordonatori de credite, va dau un exemplu si va rog sa verificati, in prioada 2002-2004 s-au achizitionat de Primarie centrale termice pe gaze pentru toate bisericile din oars si aparate de aer conditionat, fara aprobarea Epoiscopiei. Tot din banii bugetului local si tot fara probarea Episcopiei Primaria a achitat si racordarea bisericilor la reteaua de gaze si numai pentru o biserica a platit si racordarea la reteaua de curent electric. De atunci si pana astazi inclusiv Primaria plateste consumul de gaze si curent electric al bisericilor, fiindca centralele pe gaze si aparatele de aer conditionat sunt in gestiunea Primariei si in exploatarea bisericilor. Bisericile din oras conf. Legii 489/2006 si a Statutului de Organizare si Functionare a Bisericii Ortodoxe Romane, sunt proprietati ale Patriarhiei Romane- Episcopa Alexandriei si Teleormanului, nu sunt proprietati ale statului sau ale Primariilor, deci nu apartin domeniului public astfel ca Primariile sa achizitioneze pentru ele dotari moderne si sa suporte costul exploatarilor lor. Biserica Ortodoxa Romana are venituri proprii, pe care statul le-a scutit de impozit si TVA, fiind utilizate cf. Codului Fiscal art. 15, pentru achiatea costurilor de intretinere si functioanre a unitatilor parohiale si a cladirilor ecleziastice, astfel ca popii cer bani in biserici si parohii ca sa achite facturile de gaze si curent electric, facturi pe care de fapt ei le duc la Primarie ca sa fie platite din banii bugetului local, iar banii ceruti de ei la biserici si parohii, ii folosesc pentru averile lor. Modul de incasare si utilizare a veniturilor bisericilor din oras nu sunt verificate de nimeni, nicio autoritate a statului nu verifica ce fac popii cu veniturile pe care le-a scutit de impozit si TVA.
Ce trebuie sa se faca ca situatia aceasta sa nu mai continue?!
Va multumesc anticipat.
Alerim Saitam
02.07.2010