avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 951 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Cartea Funciara a imobilului
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Cartea Funciara a imobilului

Este obligatorie intocmirea Cartii Funciare a imobilului , si in baza carei legi? A devenit obligatorie asigurarea imobilelor si in baza carei legi?. Si daca nu s-a intocmit Cartea Funciara a imobilului cum se poate asigura imobilul? Iar daca nu este asigurat ca nu are act de proprietate al imobilului ce se poate face?!
Va multumesc anticipat.
Cu respect,
Alerim Saitam
Cel mai recent răspuns: Corina Capotã , Avocat 15:05, 7 Iulie 2010
Pentru asigurarea unui bun, solicitantul trebuie sa aiba un interes economic fata de acest bun (act de provenienta,mostenire,donatie,contract de inchiriere) iar inscrierea in cartea funciara, este obligatorie pentru imobilele care urmeaza a fi instrainate.
Data-start pentru asigurarea obligatorie a locuintelor, o astepram inca!!
Incheierea contractului de asigurare a locuintei nu este conditionata de inscrierea in cf a imobilului.
Intabularea este insa absolut obligatorie in situatia in care se doreste instrainarea bunului prin acte intre vii sau la dezbaterea contencioasa a succesiunii. ;)
Ultima modificare: Marți, 6 Iulie 2010
Corina Capotã, Avocat
Cei doi consultanti ,nucu$ si mirela matia... v-au dat un raspuns competent. In ce priveste asigurarile obligatorii pt locuinte cred ca mai trebuie si un cutremur pt. a se implementa. Asa ca "putintica rabdare" cum ar spune conu IANCU.
Cei doi consultanti ,nucu$ si mirela matia... v-au dat un raspuns competent.

mirela matia este user-ul care a postat intrebarea pe acest topic, nu consultant...;)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inscrierea intentiei de a instraina ContSters40598 ContSters40598 Cum se realizeaza efectiv aceasta inscriere? Care sunt actele juridice pentru care se poate cere aceasta inscriere? Blocarea cartii funciare in baza ... (vezi toată discuția)
Instrainare constructii neintabulate mihai09 mihai09 care este textul de lege care interzice vanzarea la notar a terenurilor pe care sunt edificate constructii neintabulate, in afara de protocolul UNNPR ANCPI ... (vezi toată discuția)
Contract de vanzare-cumparare atestat de avocat sau autentificat de notar? PAS22 PAS22 Pentru vanzarea-cumpararea doar a unui garaj (constructie provizorie)al carui teren apartine primariei, este obligatorie incheierea contractului in forma ... (vezi toată discuția)