avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1696 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... instrainare constructii neintabulate
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

instrainare constructii neintabulate

care este textul de lege care interzice vanzarea la notar a terenurilor pe care sunt edificate constructii neintabulate, in afara de protocolul UNNPR ANCPI care nu este cauza de nulitate? codul fiscal sau un actcare emana de la o autoritate fiscala?
Cel mai recent răspuns: Georgeta Anghel (Rusu) , Avocat 14:49, 16 Septembrie 2009
In cazul vanzarii terenurilor trebuie facuta publicitatea imobiliara.
In baza Legii nr.7/1996 Art. 54
(1)Notarul public care a întocmit actul privitor la un drept tabular este obligat să ceară din oficiu înscrierea în cartea funciară la biroul teritorial în a cărei rază de activitate se află imobilul. Despre exercitarea acestei obligaţii se va face menţiune expresă în cuprinsul actului sau, după caz, al certificatului de moştenitor. Menţiunea se va face în cazul în care pentru bunurile din masa succesorală s-a deschis carte funciară sau există documentaţie cadastrală. La autentificarea actelor prin care se constituie, se modifică sau se stinge un drept real imobiliar, notarul public va solicita un extras de carte funciară pentru autentificare sau, după caz, certificat de sarcini. Pe perioada valabilităţii extrasului de carte funciară pentru autentificare, registratorul nu va efectua nici un fel de înscriere în cartea funciară, cu excepţia aceleia pentru care a fost eliberat extrasul.
La asta se mai poate adauga ca o constructie fara autorizare nu poate fi intabulata!
te contrazic J H (o constructie fara autorizatie nu poate fi intabulata ),exista exceptii,una ar fi :o constructie edificata fara autorizatie pt. care constructorul (proprietarul) ei obtine o sentinta de constructor de buna credita . pe urma se poate intabula...:P

Aveti in vedere si urmatoarea prevedere legala
Conform Titlului X din Legea 247/2005 Art. 2
(1)Terenurile cu sau fără construcţii, situate în intravilan şi extravilan, indiferent de destinaţia sau de întinderea lor, pot fi înstrăinate şi dobândite prin acte juridice între vii, încheiate în formă autentică, sub sancţiunea nulităţii absolute.
(2)În cazul în care prin acte juridice între vii se constituie un drept real asupra unui teren cu sau fără construcţie, indiferent de destinaţia sau întinderea acestora, dispoziţiile alin. (1) se aplică în mod corespunzător.
constructia are autorizatie de construire. doreste sa o vanda cu teren cu tot pt ca nu mai are bani sa o termine, dar nu este inca in stadiul de a obtine Cert Urban definitiv pt intabulare

Alte discuții în legătură

Cerere de intabulare respinsa ancutica ancutica Am incheiat contractul de vanzare-cumparare a apartamentului la un avocat.Apoi m-am dus sa-l intabulez.Mi-au respins cererea de intabulare motivat de faptul ca ... (vezi toată discuția)
Factura vanzare imobil Ion Monica Ion Monica Pot sa vand un imobil de pe persoana juridica pe persoana fizica numai pe baza de factura fiscala, fara sa fac contract notarial? Ce TVA se aplica ? Imobilul ... (vezi toată discuția)
Achizitie teren lenuivan lenuivan Buna ziua, vreau sa cumpar un teren, pe acest teren a fost o casa, proprietarul a daramat-o, dar nu si-a schimbat contractul, contractul este de vanz-cump, dar ... (vezi toată discuția)