avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 849 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... cerere de intabulare respinsa
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

cerere de intabulare respinsa

Am incheiat contractul de vanzare-cumparare a apartamentului la un avocat.Apoi m-am dus sa-l intabulez.Mi-au respins cererea de intabulare motivat de faptul ca nu am avut extras de carte funciara pentru autentificare(pe care doar notarii il pot obtine) si doar un extras de informare.

Ce solutii imi puteti da prin care sa motivez plangerea impotriva acestei incheieri in fata instantei?
Ma gandesc ca,contractul de vanzare-cumparare nu trebuie facut neaparat in forma autentica (de catre notari ) ci si avocatii il pot face. Si daca numai notarii pot obtine acel extras de autentificare,dar contractul meu nu e autentic,ci doar atestat, de ce mi-au respins intabularea si ce pot face eu acum?
Cel mai recent răspuns: ancutica , utilizator 19:49, 24 Noiembrie 2006
legea nr.247/2005 Art. 2. - (1) Terenurile cu sau fără construcţii, situate în intravilan şi extravilan, indiferent de destinaţia sau de întinderea lor, pot fi înstrăinate şi dobândite prin acte juridice între vii, încheiate în formă autentică, sub sancţiunea nulităţii absolute.
asa ca temei pentru atacarea incheierii de respingere nu prea pot sa-ti dau.....
terenurile....
Dar asupra terenului in contract se prevede un drept de folosinta

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Factura vanzare imobil Ion Monica Ion Monica Pot sa vand un imobil de pe persoana juridica pe persoana fizica numai pe baza de factura fiscala, fara sa fac contract notarial? Ce TVA se aplica ? Imobilul ... (vezi toată discuția)
Instrainare constructii neintabulate mihai09 mihai09 care este textul de lege care interzice vanzarea la notar a terenurilor pe care sunt edificate constructii neintabulate, in afara de protocolul UNNPR ANCPI ... (vezi toată discuția)