Am incheiat contractul de vanzare-cumparare a apartamentului la un avocat.Apoi m-am dus sa-l intabulez.Mi-au respins cererea de intabulare motivat de faptul ca nu am avut extras de carte funciara pentru autentificare(pe care doar notarii il pot obtine) si doar un extras de informare.
Ce solutii imi puteti da prin care sa motivez plangerea impotriva acestei incheieri in fata instantei?
Ma gandesc ca,contractul de vanzare-cumparare nu trebuie facut neaparat in forma autentica (de catre notari ) ci si avocatii il pot face. Si daca numai notarii pot obtine acel extras de autentificare,dar contractul meu nu e autentic,ci doar atestat, de ce mi-au respins intabularea si ce pot face eu acum?
legea nr.247/2005 Art. 2. - (1) Terenurile cu sau fără construcţii, situate în intravilan şi extravilan, indiferent de destinaţia sau de întinderea lor, pot fi înstrăinate şi dobândite prin acte juridice între vii, încheiate în formă autentică, sub sancţiunea nulităţii absolute.
asa ca temei pentru atacarea incheierii de respingere nu prea pot sa-ti dau.....