avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 849 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... instrainare constructii neintabulate
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

instrainare constructii neintabulate

care este textul de lege care interzice vanzarea la notar a terenurilor pe care sunt edificate constructii neintabulate, in afara de protocolul UNNPR ANCPI care nu este cauza de nulitate? codul fiscal sau un actcare emana de la o autoritate fiscala?
Cel mai recent răspuns: Georgeta Anghel (Rusu) , Avocat 14:49, 16 Septembrie 2009
mars_on_line a scris:

te contrazic J H (o constructie fara autorizatie nu poate fi intabulata ),exista exceptii,una ar fi :o constructie edificata fara autorizatie pt. care constructorul (proprietarul) ei obtine o sentinta de constructor de buna credita . pe urma se poate intabula...:P

Ai si un temei legal pentru exceptia asta?
Eu cunosc ceva exceptii, insa de asa ceva inca n-am auzit...
Trebuie sa intelegeti ca cel care primeste numar cadastral este terenul si nu cladirea.
Daca aveti intabularea terenului, faceti actul de vanzare la notarul public, precizand in cuprinsul actului ca pe teren exista o constructie in curs de realizare in baza autorizatiei de constructie nr. .....
Ulterior dupa terminarea constructiei in baza autorizatiei de constructie si a procesului verbal de receotie a lucrarii se va face mentiune in cartea funciara despre existenta constructiei.
Ganditi-va ca sunt atatea terenuri intabulate .."libere.fara constrctii" pe care ulterior se construieste...urmandu-se etapele descrise mai sus.
Daca nu aveti terenul intabulat...veti face planuri cadastrale si veti deschide carte funciara pentru un "teren fara constrctii" ...faceti vanzarea cu mentiunea de mai sus..urmanad ca dupa definitivarea lucrarii sa inscrieti in cartea funciara si cladirea

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cerere de intabulare respinsa ancutica ancutica Am incheiat contractul de vanzare-cumparare a apartamentului la un avocat.Apoi m-am dus sa-l intabulez.Mi-au respins cererea de intabulare motivat de faptul ca ... (vezi toată discuția)
Factura vanzare imobil Ion Monica Ion Monica Pot sa vand un imobil de pe persoana juridica pe persoana fizica numai pe baza de factura fiscala, fara sa fac contract notarial? Ce TVA se aplica ? Imobilul ... (vezi toată discuția)