avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 952 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... cui sa ma adresez pentru a obtine Decizia care a repus ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

cui sa ma adresez pentru a obtine Decizia care a repus un act de vanzare-cimparare anulat

In anul 1982 mama mea s-a despartit de sotul ei. In urma casatoriei lor a rezultat o casa cumparata cu act de vanzare-cumparare cu clauza de intretinere a mamei sotului ei. Dupa moartea batranei, fostul sot al mamei mele, actul de vanzare-cumparare in care era trecuta si mama mea cu jumatate de casa, nu incheiat pe numele fiului ei , el avand relatii sus puse , era pe timpul comunismului, la Tribunalul Teleorman, la recursul care l-a formulat impotriva sentintei data de Judecatoria Rosiorii de Vede care a dat castig de cauza mamei mele, adica jumatate de casa asa cum era mentionat in actul de vanzare -cumparare , a reusit si a obtinut anularea lui.
Deci, la doi ani dupa moareta batranei, un Tribunal anuleaza un act de vanzare –cumparare.
Sora mai mare a sotului mamei mele , fiindca ea a renuntat cand au facut succesiunea , in favoarea batranei, partea de casa a sotului batranei trebuia impartita la mostenitori , iar batrana avea jumatate de casa, iar cei trei copii ai ei au renuntat toti in favaoarea ei, ca batrana sa dea casa celui care o ingrijeste si a vandut-o fiului ei mijlociu si mamei mele cu act de vanzare –cumparare cu clauza de intretinere, cand a aflat ca a fost anulat actul respectiv, a actionat in judecata pentru o noua succesiune, fiindca imobilul respectiv ramasese fara act, si devenise mostenirea lor la toti trei mostenitorii si ea isi vroia partea. S-a ajuns atunci prin 1988 pana la Tribunalul Suprem dupa cum se numa atunci Inalta Curte de Casatie si Justitie, care a repus actul de vanzare cumparare. Decizia Tribunalului Suprem, fiindca mama nu a fost parte in dosar nu a vut cum sa afle, iar de la Judecatoria Rosiroii de Vede nu ni se face cunoscut acest lucru, deoarece nu este parte in dosarul respective si nici ruda cu persoana care este parte
Ce trebuie sa facem ca sa intram in posesia deciziie Tribunalului Suprem al Romaniei, care a repus actul de vanzare-cumparare , anulat de Tribunalul Teleorman si sa poata si mama mea sa intre in casa ei de drept. Cui trebuie sa ne adresam. Am aflat sigur ca actul de vanzare –cumparare este repus de la Primaria Rosiorii de Vede , unde dupa Revolutia din 1989, de fostul sot al mamei mele a fost dus . Daca actul nu era repus , si in urma succesiunii, imobilul se impartea sau devenea proprietar de drept unul singur din copii batranei, el nu ar fi dus la Primarie actul de vanzare -cumparare , in care este trecuta si mama mea ca proprietara a jumatate de casa, ca dovada a faptului ca plateste taxele si impozitele in calitate de proprietar.
Va multumesc anticipat
Cu respect,
Alerim Saitam
03.07.2010
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 03:19, 4 Iulie 2010
Mergeti la arhiva instantei care a judecat cauza in fond si la Arhivele Statului
Incercati si la ICCJ,daca mai pastreaza mapele de decizii din acea perioada sau formulati cereri inscris indicand numerele de dosare si de sentinte pentru a vi se comunica unde se gasesc depozitate in prezent pentru a merge sa faceti copii

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am 90 de ani, unde sa ma duc la varsta mea, am muncit o viata....cine poate sa-mi faca dreptate? licamirela licamirela Buna ziua, dragi forumisti! Va descriu o situatie grava din punct de vedere moral, in numele unei batrane batuta de soarta, in speranta ca ne veti da ... (vezi toată discuția)
Am o proprietate in teleorman, casa cu parter +etaj ,și 5 parcele ... ȘĂTRARU ȘĂTRARU Am o proprietate in Teleorman, casa cu parter +etaj ,și 5 parcele .Eu cu sotul am fost proprietari în acte ,dar el a decedat.Am făcut succesiunea după ... (vezi toată discuția)
Legatarul testamentar. i se mai cuvine acest drept? avem un vecin ... Silvia1945 Silvia1945 Legatarul testamentar. I se mai cuvine acest drept? Avem un vecin în comisia de cenzori care are următoarea problemă: - o bătrânică din satul de ... (vezi toată discuția)