Buna ziua, dragi forumisti!
Va descriu o situatie grava din punct de vedere moral, in numele unei batrane batuta de soarta, in speranta ca ne veti da sfaturile de care avem nevoie. Eu sant vecina dansei.
Deci, batrana a vandut casa fiului ei, cu clauza de abitatie si intretinere pe durata vietii, transmisiunea proprietatii la data autentificarii contractului, iar intrarea in posesie la data decesului batranei..... in cazul nerespectarii de catre cumparator (fiul) a obligatiilor din contract , contractul sa fie desfiintat de plin drept, partile fiind repuse in situatia anterioara. Fiul X casatorit cu Y, au un singur baiat Z, la ceva timp moare sotia Z, ramane intretinatorul batranei fiul X.
La cati-va ani Z impreuna cu tatal sau X hotarasc sa faca imprumut la banca si o duc pe batrana la notar ....sa dea o declaratie pentu a-i ajuta la banca (asa i-au spus batranei), dar nu a fost asa , batrana a dat o declaratie ca renunta la drepturile ei din contract - abitatie si intretinere, asa le-a cerut banca pentru a putea pune ipoteca pe casa. Profitand de ocazie au facut si succesiunea lui Y, devenind mostenitor si Z dupa maica-sa.A lut imprumut Z de la banca, girant codebitor fiind X taica-su cu partea lui. La vre-o 2 ani de la data imprumutului moare X-fiul batranei. Nepotul Z a plecat din tara, nu mai vrea sa aiba grija de batranna, nici macar un telefon nu i-a dat, nu a mai platit ratele la banca, banca a scos casa la vanzare a adjudecat-o un domn, care acum a cerut incuviintarea executarii silite a debitorilor X si Z. Batrana, in timpul cat a durat executarea silita a debitorilor a facut contestatie la executare care se judeca si acum, a mai facut o actiune in anulare a declaratiei date la notar, obtinand hotarare def. si irev. pentru nulitate absoluta a declaratiei, acum are pe rol - rezolutiune contract v-c pentru neindeplinire a clauzelor din contract a mostenitorului debitorului obligatiei de intretinere, sa vedem ce sanse are.
Intrebare: Dar pana la rezolutiune, adjudecatarul,in urma incuviintarii excutarii silite are voie sa o evacueze pe batrana din casa atata timp cat are un drept activ de abitatie (declaratia de renuntare fiind nula cf hotararii), ce masuri sa ia batrana cand vine executorul - desi incuviintarea sa cerut impotriva debitorilor nu a batranei?
Credeti ca, la contestatia la executare care inca se judeca, sper sa fie ultimul termen, ca tert vatamat care a facut-o batrana daca prezinta hotararea care abia acum a iesit la executor o va lua in considerare ca are un drept de posesie si folosinta acolo? O pot da afara cu forta? Daca admite contestatia la executare se pot anula si actele subsecvente inclusiv actul de adjudecare?
Va multumesc anticipat, orice sfat e bunevenit!
Cel mai recent răspuns:
licamirela , utilizator
16:37, 16 Martie 2012