Buna ziua, am si eu o intrebare legata de somaj. Luna aceasta termin concediul de maternitate si as dori sa intru in somaj. Firma la care am lucrat a intrat in faliment, dar problema este ca nu mai dau de ei, nu mai exista nimeni la locul de munca si nici nu mai raspunde nimeni la telefon. Eu am lucrat la ei aproape 2 ani si am avut un salariu de 1200 RON. Ce as putea sa fac?
Deci mai mult de jumatate din salariu nu poate sa-mi opreasca?Si fiind hotarare judecatoreasca este definitiva si irevocabila. Si mai am o intrebare: mi-a spus cineva ca daca fac dovada ca sunt unic intretinator al familie sau mama singura cu un copil in intretinere ca nu imi mai opresc din salariu. Este adevarat?
Buna ziua, din pacate am reusit sa am pe numele meu 4 credite care nu mai sunt platite cam de 6 luni de zile. Momentan sunt in concediu crestere copil dar in 2 luni se incheie si as dori sa stiu daca o sa pot sa ma angajez cu carte de munca. Vreau sa stiu daca angajatorul este obligat sa-mi opreasca din salariu si daca da cat. Mentionez ca aceste credite sunt de nevoi personale, nu au girant sau altceva si nu am absolut nimic pe numele meu. De asemnea mi-ar fi de mare ajutor sa stiu ce se va intampla pe viitor. Resurse materiale sa le pl nu o sa am in viitor.