Buna ziua, am si eu o intrebare legata de somaj. Luna aceasta termin concediul de maternitate si as dori sa intru in somaj. Firma la care am lucrat a intrat in faliment, dar problema este ca nu mai dau de ei, nu mai exista nimeni la locul de munca si nici nu mai raspunde nimeni la telefon. Eu am lucrat la ei aproape 2 ani si am avut un salariu de 1200 RON. Ce as putea sa fac?
1. Cred ca terminati concediul de crestere a copilului pana la 2 ani, nu concediul de maternitate (sarcina si lauzie).
2. Luati legatura cu ITM si vedet daca angajatorul a depus actele dvs. la ei si ce stiu despre angajator si sa va ajutein a rezolva problema.
3. Mergeti la Oficiul Registrului Comertului din judet si aflati ce e cu firma si cine este lichidatorul judiciar al firmei.
4. Acest lichidator judiciar trebuie sa va intocmeasca toate documentele de incetare a contractului individual de munca si sa va dea adeverinta tip pentru Somaj.
5. Vedeti ce faceti si mai intrati tot pe acest topic sa ne spuneti ce ati facut.