avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 886 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Ajutor de somaj dupa concediul de ingrijire copil.
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Ajutor de somaj dupa concediul de ingrijire copil.

Am fost in concediul pentru ingrijirea copilului pana la 2 ani in acest timp firma la care lucram a intrat in procedura de faliment, as vrea sa-mi depun dosarul pentru ajutorul de somaj, cei de la somaj mi-au cerut o decizie data de firma ca nu mai au nevoie de mine, fostul administrator al firmei mi-a zis ca nu mai poate sa-mi dea aceasta decizie ca nu mai are nici un drept de semnatura daca firma e in faliment. Se poate sa-mi accepte dosarul de somaj fara decizia asta. Cum sa procedez?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:15, 15 Octombrie 2012
Daca firma a intrat in faliment, decizia de incetarea a c.i.m. va fi emisa de catre lichidator ... mergeti la acesta ..
Cum aflu cine e lichidatorul? Am intrebat fostul administrator si mi-a spus ca nu stie.
Mergeti la Oficiul Registrului Comertului si acolo veti afla cine a fost numit lichidator....
Am fost la Oficiul Registrului Comertului si am aflat ca firma nu e in lichidare. Administratorul firmei a mintit ca ar fi in lichidare, mai am vreo solutie de unde pot lua decizia de incetarea a c.i.m. pentru a putea beneficia de somaj? Ce pot face?
De la angajator se poate lua aceasta decziie de incetare a raportului de munca ...

Art.8 din HG nr.500/2011 prevede:
3) La solicitarea scrisa a salariatului sau a unui fost salariat angajatorul este obligat sa ii elibereze acestuia:
a) copii ale documentelor existente in dosarul personal;
...

Refuzul angajtorului de a va comunica decizia de incetare a c.i.m. poate fi sesizat ITM-ului, constituind contraventie sanctionata cu amenda de la 300 lei la 1.000 lei.

Alte discuții în legătură

Pot sa intru in somaj? maripati23 maripati23 Buna ziua, am si eu o intrebare legata de somaj. Luna aceasta termin concediul de maternitate si as dori sa intru in somaj. Firma la care am lucrat a intrat in ... (vezi toată discuția)
Firma radiata...in timp ce contractul de munca era suspendat pt crestere copil irina_83 irina_83 Buna seara!Revin dupa 2 ani cu o noua problema:...cand am intrat in concediu de crestere copil in urma cu 2 ani,firma a intrat in insolventa...ulterior in ... (vezi toată discuția)
Cine imi inchide contractul de munca? alexandrina_cocos alexandrina_cocos Buna seara. Ma numesc Alexandrina Cocos. Am si eu o problema careia nu ii dau deloc de cap. Sunt in concediu crestere copil pana pe 13 septebrie 2013. Am fost ... (vezi toată discuția)