avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 916 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... Firma radiata...in timp ce contractul de munca era ...
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

Firma radiata...in timp ce contractul de munca era suspendat pt crestere copil

Buna seara!Revin dupa 2 ani cu o noua problema:...cand am intrat in concediu de crestere copil in urma cu 2 ani,firma a intrat in insolventa...ulterior in faliment...hotarare judecatoreasca definitiva si irevocabila...radiere din Registrul Comertului.Am incheiat concediul de crestere copil,deci trebuia sa intru in "campul muncii" sau sa beneficiez de somaj...in acest caz somaj...dar se pare ca socotelile de acasa nu se potrivesc cu cele din targ...asa ca m-am trezit ca nu am actele necesare intocmirii dosarului pt somaj in temeiul legii X (nu am situatia incheiata in REVISAL...nici cine sa imi elibereze adeverinta ce face dovada vechimii in munca pe cele 12 luni lucrate anterior concediului de crestere copil...nu are cine sa imi elibereze decizia de incetare a contractului de munca). Ce este de facut pt a beneficia de dreptul meu la somaj?Putea firma sa fie RADIATA din Registrul Comertului atata timp cat avea 3 contracte suspendate pt concediu de crestere copil?
Ultima modificare: Joi, 8 Mai 2014
irina_83, utilizator
Cel mai recent răspuns: irina_83 , utilizator 09:21, 20 Mai 2014
Sigur ca puteau , daca societatea a fost radiata de la reg.comertului atunci toatea c.i.m. active si/sau suspendate se inceteaza.

Care este data radierii c.i.m.?

Ceea ce doriti dvs se poate solutia de catre lichidatorul societatii.
Data radierii societatii este 27.09.2013...eu trebuia sa ma intorc la munca pe data de 5.03.2014/sau sa inaintez dosarul de somaj in acest caz (copilul a implinit 2 ani pe 4 aprilie 2014,dar ultima luna de concediu crestere copil a luat-o sotul conform legii)
Ultima modificare: Joi, 8 Mai 2014
irina_83, utilizator
Din cate stiu,acum sa mi se elibereze niste acte de catre lichidator nu se poate...nu mai are nici un drept de semnatura/stampila odata cu radierea societatii
Pana la predarea arhivei , lichidatorul are obligatia de a intocmi actele respective.
Daca a predat arhiva societatii, atunci sa va spuna cui i-a predat-o si atunci mergeti la persoana/societatea respectiva .

Daca radierea s-a facut in 27.09.2013, atunci incetarea c.i.m. va avea loc cu acea data ceea ce presupune ca , ultima zi in care puteti depune actele pentru somaj este 27.09.2014.
Termenul maxim de depunere a actelor este de 12 luni de la data incetarii c.i.m.
Multumesc frumos deocamdata pt raspunsuri...

Alte discuții în legătură

Somaj (angajatorul a radiat firma) kamytza01 kamytza01 buna ziua, va rog din suflet sa imi spuneti cum pot intra in somaj, in conditiile in care firma unde am lucrat a fost radiata anul trecut. eu am stat acasa ... (vezi toată discuția)
Cic si radiere societate beatrice culda beatrice culda Angajata aflata in concediu de crestere copil in varsta de pana la 2 ani sufera incetarea contractului de munca in cazul dizolvarii societatii ? Cu art. 60 ... (vezi toată discuția)
Incetare contract aflat in suspendare, firma deja radiata: buna ziua! va rog sa ma ajutati cu o solutie la urmatoarea problema: ... MClara MClara Buna ziua! Va rog sa ma ajutati cu o solutie la urmatoarea problema: o societate a fost radiata, insa s-a omis operarea in revisal a incetarii unui contract ... (vezi toată discuția)