Lucreaza, dar nu mai este preot de vreo 5 ani (noi am divortat in 2007)... Noi nu tinem o legatura stransa; el o suna doar de ziua ei si ...trimite lunar pensia! Nu a venit sa o vada de 7 ani...no comment.
Va multumesc pentru raspunsuri. Cred ca voi cere o recalculare a pensiei intrucat fetita a trecut in clasa a VIII-a si va trebui sa mearga la meditatii... stiti cum e!
Cu aleasa consideratie,
Buna ziua,
Va scriu cu speranta ca ma puteti ajuta in clarificarea urmatoarei situatii: cat ar trebui sa fie pensia alimentara a fetitei mele de 14 ani, raportat la venitul minim pe economie? Precizez ca tatal ei s-a recasatorit acum cativa ani si are inca o fetita... Din 2008 pensia ei a ramas la 145 de lei. :)
Cu stima,
Am o fetita de 9 ani care mi-a fost incredintata prin hotarare de divort definitiva si irevocabila in 2007. De atunci, locuim la mama. Desi nu mi-am dorit niciodata sa stau departe de fetita mea, anul acesta ma vad nevoita sa plec la munca in strainatate pentru o perioada de maxim 1 an. Fetita a acceptat ideea plecarii mele, stiind ca vom comunica zilnic si ca in timpul anului scolar va fi inscrisa la afterschool pentru a nu neglija nivelul pregatirii sale.
Intrebarea mea este: Ce demersuri legale trebuie sa fac pentru a lasa fata in grija mamei mele?
Nu as vrea ca ex-sotul meu sa auda ca am plecat si sa deschida vreun proces de reincredintare a minorei. Precizez ca el s-a recasatorit si ca in 3 ani a vizitat-o de 2-3 ori, desi sta la 50 km de noi!
O zi mai buna tuturor!