avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 758 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Pensie alimentara
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Pensie alimentara

Buna ziua,
Va scriu cu speranta ca ma puteti ajuta in clarificarea urmatoarei situatii: cat ar trebui sa fie pensia alimentara a fetitei mele de 14 ani, raportat la venitul minim pe economie? Precizez ca tatal ei s-a recasatorit acum cativa ani si are inca o fetita... Din 2008 pensia ei a ramas la 145 de lei. :)
Cu stima,
Cel mai recent răspuns: Giulia33 , utilizator 12:58, 29 Iulie 2015
Dacă debitorul pensiei de întreținere are 2 copii, pensia pentru copilul dvs este 1/6 din salariul minim net la nivel național.
777/6=129,50 lei.
De ce la minim, nu lucrează?
Cereți sa se stabileasca 1/6 din venitul net, iar dacă nu lucrează, raportat la salariul minim.pe ec care e momentan 1050, asta însemnând 175 de.lei pt copilul dvs.
Ultima modificare: Miercuri, 29 Iulie 2015
gi-jane2, moderator
Lucreaza, dar nu mai este preot de vreo 5 ani (noi am divortat in 2007)... Noi nu tinem o legatura stransa; el o suna doar de ziua ei si ...trimite lunar pensia! Nu a venit sa o vada de 7 ani...no comment.
Va multumesc pentru raspunsuri. Cred ca voi cere o recalculare a pensiei intrucat fetita a trecut in clasa a VIII-a si va trebui sa mearga la meditatii... stiti cum e!
Cu aleasa consideratie,

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie alimentara ContSters299834 ContSters299834 Buna ziua, Va rog sa-ti spuneti daca procentul de 1/4 din salariul minim pe economie (pensie alimentara) este calculat la salariul net sau brut . Cu ... (vezi toată discuția)
Pensie intretinere gheorghemonica80 gheorghemonica80 daca el nu are serviciu si are inca un copil din actuala casatorie, cum se calculeaza pensia de intretinere?? acum salariul brut este de 1050 ron se ... (vezi toată discuția)
Pensie de intretinere ClaudiaBal ClaudiaBal Cat trebuie sa primeasca copilul meu din salariul minim pe economie tinand cont ca tatal mai are 2 copii in intretinere. (vezi toată discuția)