avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 525 soluții astăzi
Forum Activitate sorinelu28

Activitate sorinelu28

Va multumesc.
Buna ziua,
As dori sa infiintez o firma pentru a importa din spatiul extracomunitar produse alimentare(zahar, ulei etc). Imi poate spune cineva ce documente imi trebuie, sau ce acte normative sa studiez?
Va multumesc.
Răspuns la discuția deportati in URSS
Da, pot face dovada legaturii de rudenie. Soacra mea (fiica celei deportate) este in viata.
Va multumesc pentru raspuns
As dori sa intru in legatura cu cineva care cunoaste subiectul deportarilor in URSS dupa data de 23 august 1944.
In speta, bunica sotiei mele a fost deportata in Siberia in 1945 si as dori sa deschid o actiune in instanta pe baza legii 221/2009, motiv pentru care as dori sa discut cu cineva pe aceasta tema. In mod special, daca exista o decizie definitiva a unei instante..
Va multumesc
Răspuns la discuția TAXA AUTO de prima inmatriculare
Sunt functionar public.( pt. cristiciltea).
Răspuns la discuția TAXA AUTO de prima inmatriculare
Va multumesc.
Imi puteti spune si care sunt actele normative pe care trebuie sa le studiez pentru a introduce actiunea in instanta? Sau daca este o hotarare definitiva mai recenta?
Multumesc.
Buna ziua,
Am cumparat din Franta un auto VW Golf an de fabricatie 2000 si in Romania am constatat ca este euro 2.
Am auzit ca ar fi o varianta legala sa nu platesc taxa de prima inmatriculare, prin actiune in instanta.
Imi poate spune cineva daca exista aceasta varianta? Si in caz afirmativ, care este temeiul legal?
Am cautat pe forum si am gasit un raspuns complet la aceasta chestiune, dar era vorba de un auto adus in tara inainte de ultima modificare a taxei.
Va multumesc.
Da asa este, am citit hotararea nr.2/2001 si am vazut de cand curge termenul prescriptiei, dar nu stiam daca fapta se incadreaza ca si contraventie continua.
Acum stiu.
Va multumesc
Multumesc frumos
Buna ziua,
As dori, daca se poate, sa ma luminati:
In anul 2005 am schimbat ferestrele la casa(casa este in zona istorica a orasului) si acum am primit o somatie de la primarie ca pana la data de 1 sept 2010 sa intru in legalitate, altfel voi fi sanctionat. Cladirea avea ferestre din lemn, iar eu le-am schimbat si am pus tamplarie PVC cu geam termopan.
Conform art 13 alin 1 din ordonanta nr. 2/2001 sanctiunea trebuie aplicata in termen de 6 luni de la data savarsirii contraventiei sau in termen de 6 luni de la data constatarii contraventiei daca aceasta este continua.
Intrebarea mea este: Faptul ca am schimbat ferestrele in anul 2005 este o contraventie continua?
Va multumesc