avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 444 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... termen de prescriere a aplicarii sanctiunii ...
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

termen de prescriere a aplicarii sanctiunii contraventionale

Buna ziua,
As dori, daca se poate, sa ma luminati:
In anul 2005 am schimbat ferestrele la casa(casa este in zona istorica a orasului) si acum am primit o somatie de la primarie ca pana la data de 1 sept 2010 sa intru in legalitate, altfel voi fi sanctionat. Cladirea avea ferestre din lemn, iar eu le-am schimbat si am pus tamplarie PVC cu geam termopan.
Conform art 13 alin 1 din ordonanta nr. 2/2001 sanctiunea trebuie aplicata in termen de 6 luni de la data savarsirii contraventiei sau in termen de 6 luni de la data constatarii contraventiei daca aceasta este continua.
Intrebarea mea este: Faptul ca am schimbat ferestrele in anul 2005 este o contraventie continua?
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: sorinelu28 , utilizator 15:39, 7 Iulie 2010
Aceasta fapta se incadreaza in sfera contraventiilor continue , deoarece actul continuitatii se intinde pana la data la care ati obtine autorizatia primariei .

Editare :

totusi , banuiesc ca va intereseaza in cazul de fata si de cand curge termenul prescriptiei ptr contraventia continua .
Aplicarea sanctiunii contraventionale in cazul contraventiilor continue , se prescrie in termen de 6 luni de la data constatarii faptei de catre organul competent .Data constatarii este , probabil , data acelei notificari prin care vi se comunica faptul ca au luat la cunostinta ca nu sunteti in legalitate .
Ultima modificare: Miercuri, 7 Iulie 2010
Diana Ramona, Alte profesii
Multumesc frumos
Da asa este, am citit hotararea nr.2/2001 si am vazut de cand curge termenul prescriptiei, dar nu stiam daca fapta se incadreaza ca si contraventie continua.
Acum stiu.
Va multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Autorizaþie schimbare geamuri? ethel ethel Bună seara, Dacă cineva îşi schimbă geamurile clasice cu geamuri termopan, în cazul în care mărimea termopanului corespunde mărimii geamurilor ... (vezi toată discuția)
Aprobari pentru montare ferestre termopan gheorghe200 gheorghe200 Este nevoie de aprobari de la autoritatile statului sa montez feterestre termopan cu timplarie pvc la un imobil din zona cu statut special? Lucrarea a fost ... (vezi toată discuția)
Prescriptia extinctiva in cazul nrinregistrarii contractului de munca anterior inceperii activitatii jupanul jupanul termenulde aplicare a sanctiunii contraventionale pentru neinregistra a contractului individual de munca la itm anterior inceperii activitatii curge in 6 ... (vezi toată discuția)