Buna ziua,
As dori, daca se poate, sa ma luminati:
In anul 2005 am schimbat ferestrele la casa(casa este in zona istorica a orasului) si acum am primit o somatie de la primarie ca pana la data de 1 sept 2010 sa intru in legalitate, altfel voi fi sanctionat. Cladirea avea ferestre din lemn, iar eu le-am schimbat si am pus tamplarie PVC cu geam termopan.
Conform art 13 alin 1 din ordonanta nr. 2/2001 sanctiunea trebuie aplicata in termen de 6 luni de la data savarsirii contraventiei sau in termen de 6 luni de la data constatarii contraventiei daca aceasta este continua.
Intrebarea mea este: Faptul ca am schimbat ferestrele in anul 2005 este o contraventie continua?
Va multumesc
Aceasta fapta se incadreaza in sfera contraventiilor continue , deoarece actul continuitatii se intinde pana la data la care ati obtine autorizatia primariei .
Editare :
totusi , banuiesc ca va intereseaza in cazul de fata si de cand curge termenul prescriptiei ptr contraventia continua .
Aplicarea sanctiunii contraventionale in cazul contraventiilor continue , se prescrie in termen de 6 luni de la data constatarii faptei de catre organul competent .Data constatarii este , probabil , data acelei notificari prin care vi se comunica faptul ca au luat la cunostinta ca nu sunteti in legalitate .
Da asa este, am citit hotararea nr.2/2001 si am vazut de cand curge termenul prescriptiei, dar nu stiam daca fapta se incadreaza ca si contraventie continua.
Acum stiu.
Va multumesc